DSR/X Black Forest

DSR/X Black Forest

DRS/X er verdens sterkeste serieproduserte Adventure-modell, med et dreiemoment på hele 225 Nm. DSR/X har to sidevesker og toppboks inkludert, samt eikefelger på 2024-modellen!

Enova-støtte
Kjøp og få tilbake 25 000 kr fra Enova!
Les mer
Varenr.: DSR-X-2024
Farge:
Veil. utsalgspris fra
299 900,-
Frakt og klargjøring tilkommer.

En helt ny generasjon motorsykkel skaper en revolusjon på to hjul, og både ytelser og teknologi løftes mange hakk med nye Zero DSR/X. Amerikanske Zero Motorcycles flytter grensene for hva mange trodde var mulig når den nye X-modellen nå presenteres. DRS/X er verdens sterkeste serieproduserte Adventure-modell, med et dreiemoment på 225 Newtonmeter. Den sprenger alle grenser – ikke bare innen adventure-segmentet, men for en hel MC-verden.

Zero DSR/X er mye mer enn «bare» et ekstremt dreiemoment. Det kreves ingen Nobelpris i fysikk for å forstå at den elektriske konstruksjonen, med batteri og motor som er plassert langt nede i rammen, gir et bedre utgangspunkt enn en tradisjonell MC med stor drivstofftank plassert høyere oppe. Det ultralave tyngdepunktet gir eksepsjonelle kjøreegenskaper på veien. Når vi legger til at antall bevegelige deler er redusert til et minimum, sammenliknet med en tradisjonell bensinmotor, så er det enkelt å skjønne at dette er en konstruksjon som tilbyr kjøreegenskaper med en helt ny dimensjon.

Og det er nettopp disse revolusjonerende kjøreegenskapene som skaper begeistring i fagpressen. Under verdenslanseringen var det et samlet pressekorps som fremhevet de fantastiske egenskapene DSR/X tilbyr. Den nær perfekte vektbalanseringen skaper en motorsykkel som gjør nøyaktig det du ber den om på landeveien. 247 kilo er nærmest som tryllet bort, der du flyter av gårde på favorittveien din. Sømløst, stabilt og presist.

Den revolusjonerende konstruksjonen har flere fordeler. Zero-ingeniørene har på magisk vis klart å konstruere en førerposisjon helt unik alt annet du er vant med på slike adventuremodeller, som gjerne har høye førerposisjoner og høyt tyngdepunkt. På DSR/X sitter du godt i selve sykkelen, noe som sammen med det lavere tyngdepunktet gir svært god stabilitet og kontroll under aktiv kjøring på landeveien.

I tillegg er den konstruert for å kunne kjøre stående på steder der underlaget er krevende. Det brede og høye styret, de solide fotpinnene og det smale området ved salen gjør stående kjøring til en lek. Og dette forsterkes når vi inkluderer det ultrabalanserte og lave tyngdepunktet.

Du kan velge eikefelger med mer offroadorienterte dekk som tilvalg. Da er du sikret enda bedre grep på grus og mer krevende underlag, og får en sykkel med enda tydeligere offroad-design. Zero DSR/X er ingen rendyrket offroader, men en allrounder som ikke takker nei til en avstikker på grusveien. Med den glimrende vektfordelingen og det lave tyngdepunktet er gruskjøringen adskillig lettere enn man kan tro.

En enda viktigere konsekvens av den gode balanseringen er egenskapene ved hard nedbremsing. Zero DSR/X er ekstrem stabil, og takket være samspillet med sikkerhetssystemet har du til enhver tid utmerket kontroll på motorsykkelen. DSR/X er den første elektriske motorsykkelen med Boschs Offroad Motorcycle Stability Control (MSC) som gir ytterligere sikkerhet, kontroll og selvtillit for førere på alle ulike erfaringsnivåer.

Bosch sitt MCS-system fungerer bedre og mer effektivt med elektrisk motor enn med konvensjonell bensinmotor. Samspillet med den elektriske motoren skjer raskere enn på bensinmotoren, særlig når det gjelder traction control:

Justering av spenningen til den elektriske motoren skjer raskere enn reduksjonen av bensintilførselen skjer til en sylinder. Aldri før har MC-verden sett et sikkerhetssystem som responderer så raskt som på Zero DSR/X.

Nye Cypher III+ sørger for å gi føreren en komplett kjøreopplevelse. Systemet sørger for så rask lading som er mulig på en motorsykkel, maksimal batteriutnyttelse, presis navigasjon og Parking Mode, som gir muligheten til enkel forflytning både framover og bakover ved parkering. DSR/X er nemlig utstyrt med revers-funksjon som kan benyttes i krevende situasjoner som kan oppstå når man skal håndtere motorsykkelen.

Ladingen skjer som med en vanlig elbil. Det betyr at du enkelt kan benytte det svært godt utbredte ladenettet vi har i Norge. Med bare en halvtimes stopp har du ca 15 mil ekstra på «tanken». Du kan med andre ord ganske så uanstrengt legge bak deg 40 mil på en dag – bare med en ladestopp. Og hvem tar ikke uansett en liten pause for å slukke tørsten og ta en prat med kjørekompisen på en såpass lang etappe?

Zero Motorcycle App:

·         Bluetooth-tilkobling for både iPhone og Android.

·         Justerbar ytelse på motorsykkelen for å bestemme hvor sportslig eller økonomisk du vil ha den.

·         Skjerm viser nøyaktig ladetilstand, og strømforbruk i sanntid mens du kjører.

·         Eiere av 2017-2023-modeller kan bruke Zero Motorcycles-appen for å oppdatere firmware, da sparer du tid, penger og serviceturer.

Egenskaper
Toppfart
180 km/t
Mål og vekt
Vekt
247 kg
Dimensjoner fordekk
3.00 x 19
Dimensjoner bakdekk
4.50 x 17
Setehøyde
828 mm
Akselavstand
1525 mm
Bakkeklaring
109 mm
Max. nyttelast
252 kg
Batteri
Ladetid (hurtiglader)
1.6 time(r)
Rekkevidde
288 km
Elektronikk
App plattform
iOS og Android
App
Ja
Flere kjøremodus
Ja
ABS
Ja
Farge LCD-skjerm
Ja
Motor
Effekt
100 hk (75 kW)
Dreiemoment
229 Nm
Utslipp
0.59 g/km
Motortype
Z-Force® 75-10
Girtype
Automat
Kjøling
Luftkjøling
Annet
Årsmodell
2024
Chassis
Forbrems
Bosch Advanced MSC med Combined Braking (eCBS), Vehicle Hold Control (VHC) og Off-Road mode, dobbel J-Juan radiell 4-stempels kalipre med radiell hovedsylinder 320x5mm skive
Bakbrems
Bosch Advanced MSC with Combined Braking (eCBS), Vehicle Hold Control (VHC) og Off-Road mode, J-Juan 2x25mm stempel floating kalipre, 265x4.5mm skive
Fjæring foran
Showa 47mm separat funksjons Cartridge gaffel med justerbar fjærforspenning, kompresjon- og returdemping
Fjæring bak
Showa 46mm piston, piggy-back reservoir støtfanger med justerbar fjærforspenning, kompresjon- og returdemping
Fordekk
Pirelli Scorpion Trail II 120/70-19
Bakdekk
Pirelli Scorpion Trail II 170/60-17
Utstyr
Cruise control
Nei

  Inkludert utstyr

  Lyktegitter, touring vindskjerm, eksklusivt sete, 3 alu veskesett, rammebeskyttelse, ekstralys, motorbøyle, motordeksel.

  Ekstrautstyr

  Støtfangerplate, vindskjerm, sidevesker, toppboks, rammebeskyttere, aggressive fotpigger, kjedesett, forlenget batteri og mer.

  DSR/X Black Forest elmotorsykkel som gir deg en helt dedigen opplevelse

  Med nesten lydløs ytelse og utslippsfri drift gir DSR/X en helt ny opplevelse på hvert eventyr. Girfri, direkte drivverk gir jevn og hviske-stille kjøring, forbedrer din fordypning i turen uten distraksjonsstøy eller gassutslipp. Fra å erobre fjellpass til å utforske terreng utenfor allfarvei, leverer DSR/X en spennende reise samtidig som den minimerer miljøpåvirkningen. Modellen har Black Forest sortfarge og masse utstyr inkludert: Lyktegitter, touring vindskjerm, eksklusivt sete, 3 aluminiums veskesett, rammebeskyttelse, ekstra-lys, motorbøyle, motordeksel.

  iPhone og Android

  Oppdag Zero-appen

  Med sin egen app til både iPhone og Android får du full oversikt over MC-en din. Du kobler enkelt til med bluetooth og kan deretter styre oppsettet, se strømbruk i sanntid, oppdatere firmware og mye mer.

  Galleri

  Artikler

  • Hvilken motorsykkel passer for deg?

   Mange av oss har tenkt, drømt og vurdert – ut i fra både fornuftige faktorer eller ut i fra følelser og tanker om hva som er gøy eller kult. Fornuften fokuserer helst på bruksområder, spesifikasjoner eller muligheter i nærområdet eller kjøreturmuligheter. Mens sansene drømmer om motorlyd, estetikk eller nostalgi f eks over MC-merkets historie. Så lenge man er i denne drømmeboblen er mulighetene mange og begrensingene få.

  • ENOVA-støtte til elmoped, elmotorsykkel og eldrevet ATV/UTV

   Fantastiske nyheter om du skal kjøpe nytt elkjøretøy. Enova SF er et statlig foretak som gjør det lettere for norske bedrifter å skape livskraftig forandring. Enova gir nå støtte til kjøp av elektrisk drevet moped, motorsykkel eller MC-registrert ATV/UTV. Det gir deg som forbruker en rabatt på kr 3.500, kr 11.000 (redusert fra kr 15.000 2. oktober 2023) eller kr 25.000. Sjekk hvor mye ditt kjøretøy kan oppnå i støtte.

  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!