Zero Motorcycles: Uanstrengt eventyr

Publisert 11/11/2020
  Bare deg, to hjul og et solid dreiemoment uansett hvor veien måtte bringe deg. Det er noen helt klare fordeler ved å gå over til elektrisk – ingen bensinstasjonbesøk, ingen olje, ingen eksos osv. Zero-eiere har i tillegg en rekke fordeler i det daglige. Bak utformingen av hver nye modell ligger en filosofi om elegant enkelhet. Zero motorcycles med eldrift har lav vekt, og eliminerer alt rutinemessig vedlikehold. Resultatet er et utrolig spennende kjøretøy og en eierskapsopplevelse som fortsetter i kilometer etter kilometer.

  Historien om fremtiden: På bare 10 år har Zero vokst fra en liten oppstartsbedrift i en garasje i Santa Cruz til et internasjonalt respektert merke som revolusjonerer motorsykkelbransjen.
  Stillegående kraft: Zero-drivverket leverer mer dreiemoment enn den kraftigste 1000cc sportssykkelen som produseres i dag. Sømløs og stillegående.
  Flyt: Uten væsker: Vår filosofi er å ikke tilføre maskinen noe, med mindre det forbedrer opplevelsen. Z-Force®-motoren har én enkelt bevegelig del, ingen sølete væsker, ingen clutch og ingen gir. Lad opp. Start hver dag på 100%.
  Rask opplading: Lad opp 6 ganger raskere med over 160 km per ladetime.
  Smartere teknologi: Optimalisert batteriteknologi med Long term Storage Mode-forbedring.
  Enkel opplading: Ingen stasjon kreves.

  Lading som passer til livsstilen din

  Det er lett å lade opp en Zero. Lading krever verken ekstra utstyr eller installasjoner. Ta med deg Zero hjem og plugg den inn i nærmeste uttak. Ferdig.
  På jakt etter raske ladealternativer? Lad 6 ganger raskere ved bruk av Charge Tank-alternativet på Type 2-stasjoner. Eventuelt kan du koble et Quick Charger-tilbehør til et andre uttak for å kutte hjemmeladetiden med over 60% uten installasjon av ladestasjon.
  Start hver dag med «full tank»
  Dropp bensinstasjonen. Plugg inn om natten, og våkne opp hver morgen med «full tank». Zero tar deg lenger enn praktisk talt ethvert el-kjøretøy i verden per ladetime. Derfor bruker de fleste eiere et vanlig stikkontakt til å «fylle tanken» før kjøreturen.
  Lad 6 ganger raskere
  Legg til 50 km rekkevidde mens du tar en kaffe. For rask lading underveis tilbyr Zero en 6 kW Charge Tank for Zerol S- og Zero DS-modeller fra 2015 og nyere. Dette øker ladehastigheten med rundt seks ganger sammenlignet med bruk av et standarduttak, slik at ladingen kan fullføres på så lite som én time, avhengig av batteristørrelsen (0–95 %).
  Charge Tank bruker den populære J1772 EV-standarden. Den er kompatibel med det raskt voksende nettverket av Type 2 (220 V) offentlige og private ladestasjoner. På 1 time gir Charge Tank opptil 135 km rekkevidde ved bykjøring.

  Skalerbare hurtigladere

  For bruk hjemme eller på kontoret kan Zeros skalerbare Quick Charger-system mer enn fordoble ladehastighetene (som i sin tur reduserer ladetiden dramatisk). Systemet bruker frittstående (eksterne) 1 kW-ladere som fungerer sammen med motorsykkelens standard (interne) lader.
  Merk: Hver lader må kobles til en separat krets.

  Et utrolig effektivt system
  Eierskapsfordel: Oppsiktsvekkende ytelse. Bekymringsfritt eierskap.
  Zero-eierskap – besparelser over tid

  Et langsiktig perspektiv
  Som et premium-merke designer Zero hver motorsykkel med en kvalitet og integritet som inspirerer til en eksepsjonell kjøreopplevelse. I tillegg er kostnaden ved en Zero lav sammenlignet med tradisjonelle konkurrerende forbrenningsmotormodeller. Hver kilometer du kjører på en Zero, er betydelig billigere – og betydelig morsommere – ettersom du slipper rutinemessig drivverkvedlikehold og bensinutgifter. Sammenlignet med andre premium-merker viser det seg at en Zero sparer deg som eier for bensin- og vedlikeholdsutgifter fra dag én. Faktisk sparer mange Zero-eiere gjennom motorsykkelens levetid like mye som kjøpet av en ny tilsvarende motorsykkel.

  Null rutinemessig drivverkvedlikehold
  Alle Zero-motorsykler har et vedlikeholdsfritt direktedrift-drivverk. Direktedrift er utrolig effektivt og kanaliserer kraft direkte fra motoren til bakhjulet via en sterk og stillegående konstantstrekkrem. Ikke bare reduserer direktedrift friksjonstapet ved å eliminere clutcher og gir, det bidrar også til å eliminere behovet for rutinemessig drivverkvedlikehold og reduserer motorsykkelens vekt.

  Topp 15 ting du aldri vil gjøre igjen
  Kjøpe bensin – Skifte clutch – Synkronisere gass- og tomgangshastighet – Bytte motoroljefilter – Smøre choke-kabler – Bytte motorolje – Sjekke motorolje – Justere ventilklaringen – Bytte luftfilter – Bytte registerrem – Sjekke eksterne drivstoffslanger – Bytte tennplugger – Bytte drivstoffilter – Justere clutch-kabler – Sjekke clutch-væskenivået.

  Sofistikert. Men likevel enkel.
  Z-Force® motor: Umiddelbart dreiemoment. Imponerende kraft. Utrolig effektivitet.
  Z-Force®-motoren er utviklet av Zero Motorcycles fra bunnen av for optimalisert effektivitet, kraft og størrelse. Med nesten samme vekt og volum som konkurrerende børsteløse motorer som brukes til lignende formål, produserer den revolusjonerende Z-Force®-motoren opptil 130 % mer kraft og 150 % mer dreiemoment. Z-Force®-motoren har et internt permanentmagnetdesign (IPM) som forbedrer ytelsen betydelig under hard kjøring og gir høyere vedvarende topphastighet. Enda mer imponerende er at den kompakte børsteløse motoren verken krever væske eller tvungen luftkjøling, og heller ikke noe rutinemessig vedlikehold.
  I kombinasjon med et Z-Force®-batteri gir den utrolig kompakte og lette motoren solid med hestekrefter og fantastisk akselerasjon. Motoren gir en unik kjørekvalitet og produserer 100 % dreiemoment fra stillstand for øyeblikkelig gassrespons og utrolig ytelse rett fra start.
  Z-Force®-motoren er sofistikert og designet for en enkel og spennende eierskapsopplevelse. Alle ekstra deler, vedlikeholdspunkter og all vekt er eliminert slik at motorsyklister kan fokusere på den beste delen av å eie en motorsykkel – selve kjøringen.

  Power Tank: Installer når som helst. Kjør lenger.
  Z-Force® Power Tank tilfører ekstra 3,6 kW batterilagringskapasitet til alle Zero S-, Zero SR-, Zero DS- og Zero DSR-modeller fra 2014 og nyere*. Power Tank er et valgfritt tilbehør som kan legges til når som helst – når motorsykkelen kjøpes, eller senere. Hvis du for eksempel kjøper en Zero SR ZF14.4, kan du oppgradere motorsykkelen din til 18 kW batterikapasitet hvis du har behov for ekstra rekkevidde. Med så mye energi kan du kjøre opptil 358 km i byen eller 180 km på motorveien.
  Power Tank leveres komplett med Z-Force®-batterimodul, nødvendig maskinvare og ekstra karosseri. Vi anbefaler at du tar motorsykkelen din til en autorisert Zero Motorcycle-forhandler for installasjon. Når det nye karosseriet er installert, inkluderer det en helt ny tankdel på motorsykkelen. Power Tank er plassert i området der den integrerte tankvesken vanligvis ville vært.
  *Vær oppmerksom på at Power Tank ikke er kompatibel med motorsykler utstyrt med Charge Tank.

  Zero Motorcycles App – Et oppkoblet kjøretøy.
  Bluetooth-kompatibel tilkobling for både iPhone- og Android-mobilenheter.
  Justerbar motorsykkelytelse for å muliggjøre mer kraftfull eller mer økonomisk kjøring.
  Et justerbart display viser nøyaktig ladestatus og strømforbruk i sanntid mens du kjører.
  Eiere av 2017/2018-modeller kan bruke Zero Motorcycles-appen til å oppdatere motorsykkelens firmware og sparer dermed tid, penger og servicebesøk.
  Android-app på Google Play

  Z-Force®-batteri: Mer energi. Mindre plass.
  Z-Force®-batteriteknologi har revolusjonert el-motorsykkelbransjen helt fra 2007, da de første Zero-syklene begynte å rulle ut av fabrikken i Santa Cruz. Målet: Pakke mer energi inn på mindre plass. Ved bruk av toppmoderne litium-ion-cellekjemi og avanserte batteristyringssystemer kan hver motorsykkel kjøre lenger, raskere og over lengre tid. En typisk Zero S eller Zero DS kan kjøre over 320 000 km mens batteriene beholder 80 % av sin opprinnelige maksimale kapasitet.
  En nyvinning i bransjen er at Zero automatisk går til Long Term Storage Mode etter lange perioder med inaktivitet for å optimalisere batteriets ladestatus og ytterligere forbedre batteriets sikkerhet på lang sikt. I tillegg til lang levetid krever Z-Force®-batteriteknologien verken aktiv kjøling eller rutinemessig vedlikehold. Resultatet er en serie komplette elektriske motorsykler som gir spennende kjøring samtidig som du sparer penger på bensin og slipper praktisk talt alt av rutinemessig drivverkvedlikehold.

  100 % modulær: Sett inn. Ta ut.
  Zero Motorcycles er den første elektriske motorsykkelfabrikanten som har moduler for utskifting under drift (hot-swap). Dette valgfrie systemet gjør det mulig å kjøre Zero FX og Zero FXS med enten en eller to Z-Force®-moduler. En modul kan legges til eller fjernes på mindre enn et minutt. Ladingen kan gjøres via motorsykkelens standard batterilader eller ved bruk av tilleggsutstyr for ekstern lading.

  Fullstendig resirkulerbar
  Zero Motorcycles bruker de beste praksisene i el-kjøretøybransjen for å sikre at alle våre litium-ion-batterier blir resirkulert. Hvert batteri har en kjemi som gjør at vi kan dra nytte av stadig bedre batterigjenvinningsprogrammer.
  Zero-batterier er fullstendig luftkjølt og designet for å tåle varierte forhold. Vår nyeste generasjon av Z-Force®-batteriteknologien bruker ny og mer presis celleovervåking for å sikre større rekkevidde, mer kraft og bedre akselerasjon rett fra start.

  Miljø: Ren. Og renere for hvert år.
  Zero Motorcycles` 100 % elektriske drivverk reduserer CO2-utslippene og skadelige avgasser betydelig, samtidig som de sparer verdens oljereserver. Uavhengig av personlige eller politiske begrunnelser gir konservering av olje og reduksjon av avgasser en hel rekke fordeler. Fordi el-nettet blir stadig mer effektivt år for år, vil en Zero faktisk bli mer energieffektiv og renere med tiden. Og for de som virkelig ønsker absolutt energiuavhengighet eller eliminere utslipp fullstendig, er det til og med mulig å drive en Zero utelukkende med fullstendig fornybare energikilder. Uansett hvor energien kommer fra, er det noe svært frigjørende ved å kjøre forbi bensinstasjonen og se prisene fortsette å nå nye høyder.

  «Amerikanere bruker mer enn 100 timer på å pendle til jobb hvert år. For nasjonen som helhet var den gjennomsnittlige daglige pendlingen til jobb 24,3 minutter i 2003. En motorsykkel eller scooter gir ikke mye passasjer- eller oppbevaringsplass, men de fleste får langt mer kjørelengde enn selv hybridbiler og til en langt billigere penge. I tillegg har tohjulingene en ekstra fordel i økt manøvrerbarhet i køtrafikk. Etter hvert som drivstoffprisene blir stadig høyere, kan motorsykler og scootere være et praktisk drivstofføkonomisk transportalternativ for den typiske halvtimes kjøreturen til jobb.»
  – American Community Survey (ACS) Data publisert av U.S. Census Bureau i mars 2005

  Lavere utslipp
  Konklusjonen fra over 50 studier og analyser: Plug-in-kjøretøy har lavere utslipp.

  – Plug-in-kjøretøy vil gi reduserte karbonutslipp
  – For biler – ca. 70 % reduserte utslipp.
  – For motorsykler – over 90 % reduserte utslipp.

  Renere kjøring år for år
  – Etter hvert som el-nettet blir renere, blir plug-in-kjøretøyene enda renere.
  – Plug-in-biler flytter utslipp vekk fra befolkningssentre.
  – Utslippene fra noen få tusen kraftverk er lettere å kontrollere enn utslipp fra 200 millioner eksospotter.

  Din kjøretur. Din rekkevidde. 358 km. Lengre enn det virker. Billigere enn du skulle tro.

  Et av de første spørsmålene nesten alle stiller om elektriske motorsykler, er ikke overraskende: «Hvor langt?» Zero Motorcycles har en serie ulike modeller, og hver modell og variasjon har ulik rekkevidde. I dag har Zero SR ZF14.4 + Power Tank lengst rekkevidde av modellene våre med 358 km i byen. Det finnes imidlertid en rekke alternativer med kortere rekkevidde som gir forskjellige fordeler for deg som bare vil ha en motorsykkel å komme deg rundt i byen eller tettsteder med. Tross alt handler det å velge en elektrisk motorsykkel om å gjøre det beste valget for nettopp din livsstil.
  For å velge den motorsykkelen som passer best til dine behov, anbefaler vi at du tar utgangspunkt i hvor langt du typisk kjører på en dag. Avhengig av hvor nøye du følger med på din egen kjørelengde, vil svaret kanskje overraske deg. Ifølge US Department of Transportation kjører gjennomsnittssjåføren rundt 21 687 km per år. Det vil si omtrent 59 km i gjennomsnitt per dag. Når du eier en Zero, vil 59 km koste deg rundt 3 kr per dag. Nevnte vi at det heller ikke er behov for rutinemessig drivverkvedlikehold?

  Maksimer rekkevidden din
  Rekkevidden for elektriske motorsykler varierer på samme måte som for bensindrevne motorsykler. Den store forskjellen mellom elektrisk og bensin er imidlertid at energiforbruket fordeles over kortere avstand på en elektrisk motorsykkel. Elektriske motorsykler er designet for praktiske daglige ladinger, til forskjell fra mindre praktiske turer til bensinstasjonen.

  Hvordan estimere rekkevidden?
  For å estimere rekkevidden for en elektrisk motorsykkel kan du bruke de fire faktorene:
  rute
  fører
  vær
  motorsykkel

  Ved å vurdere hver av disse faktorene kan du bruke spesifikasjoner som by, motorvei eller kombinerte områder som standarder for å anslå hva motorsykkelens faktiske rekkevidde vil være i ditt tilfelle.

  Din kjøretur. Din rekkevidde. 358 km. Lengre enn det virker. Billigere enn du skulle tro.

  Om Zero Motorcycles
  Zero Motorcycles er det neste steget i motorsykkelrevolusjonen. Ved å kombinere de beste aspektene ved tradisjonelle motorsykler med dagens mest avanserte teknologi produserer Zero høytytende elektriske motorsykler som er lette, effektive, raske rett fra start og ikke minst morsomme å kjøre. Hver motorsykkel er optimalisert fra bunnen av for å utnytte det revolusjonerende elektriske drivverket Z-Force® og har en spesialdesignet, stiv aluminiumsramme av luftfartøysklasse for redusert vekt.
  Det som en gang var en lys idé i en garasje i Santa Cruz, California, har nå raskt vokst seg til å bli et internasjonalt anerkjent motorsykkelselskap. Resultatet er banebrytende motorsykkelinnovasjon som er tilgjengelig for deg i dag. Siden de første prototypene ble produsert i 2006, har Zero invitert motorsyklister ut på kjøretur. Noen ting kan lettere erfares enn forklares.
  Zero Motorcycles gir en overlegen kjøreopplevelse med sin nyskapende serie med elektrisk drevne motorsykler. Menneskene våre drives av innovasjon og lidenskap, styres av integritet og måles etter resultater.
  Med et urokkelig fokus på kvalitet ønsker vi å levere eksepsjonell verdi, ytelse og morsomme øyeblikk til våre kunder og partnere over hele verden.

  Flåteavtale: Politi, myndigheter, militærvesen
  Zeros elektriske motorsykler er gode patruljeringsverktøy på grunn av deres stillegående drift, dynamiske ytelse og høye effektivitet. Zero tilbyr en rekke modeller tilpasset for politi, sikkerhet, militær og beredskap. Over 100 organisasjoner rundt om i verden bruker Zero Motorcycles for beredskapstjenester, privat patruljering og spesialformål.
  Noen fordeler:
  Stillegående: Stillegående drift gir en taktisk overraskelsesfordel. I parkmiljøer og ved offentlige arrangementer forstyrrer Zero verken dyr eller mennesker.
  Problemfri:. Z-Force®-drivverket krever ingen bensin, oljeskift, kjølevæske, ventilreguleringer eller tennplugger.
  Økonomisk: Zero-motorsykler koster omtrent 10 øre per kilometer drift i strøm. Dette kombinert med null rutinemessig drivverkvedlikehold gjør at den totale eierkostnaden er en brøkdel av det den er for tradisjonelle bensinmotorsykler.
  Populære i lokalsamfunnet. Politiorganisasjoner rapporterer at Zero Motorcycles gir dem økt anseelse i lokalsamfunnene. Folk er imponert over miljøfordelene og ivrige etter å snakke med offiserene om syklene.

  Drivverkavdeling
  Zero Motorcycles tilbyr Z-Force®-drivverket som et attraktivt alternativ for bedrifter og organisasjoner som ønsker å integrere bransjeledende teknologi i sine produkter uten å investere tid og penger i utvikling av et eget drivverk.
  Det revolusjonerende Z-Force®-drivverket har høy kraft, høy effektivitet og er ekstremt kompakt. Motorsyklene er designet av Zero Motorcycles i California og er resultatet av mange års forskning, utvikling og testing. Drivverkkomponentene har en modulær konstruksjon og kan brukes for et bredt spekter av formål der en elektrisk kraftforsyningsenhet, motor eller komplett drivverk gir flere fordeler. Ved bruk av robuste systemer som opprinnelig ble utviklet for å tåle krevende motorsykkelformål, tilbyr Z-Force®-drivverket en kostnadseffektiv og rask vei til å anvende toppmoderne teknologi i et nytt konsept, produkt eller sortiment.