Pressemelding 30.06.20: Suzuki lanserer DF115BG og DF140BG

Publisert 7/24/2020
  SUZUKI avslører nye DF115BG / DF140BG 4-sylindret utenbordsmotor. Suzuki tilbyr som de første Drive-by-Wire teknologi til disse motorstørrelsene. Drive-by-Wire teknologi gir nye funksjoner for overlegen ytelse og effektivitet.

  Suzuki er anerkjent over hele verden for å skape avansert teknologi og funksjoner tilgjengelig for alle typer båtfolk – ikke bare de som kjører de største påhengsmotorene med høyeste hestekrefter. Denne tradisjonen fortsetter med dagens globale avduking av Suzukis nye båtmotorer for 2021-sesongen DF115BG og DF140BG 4-takts påhengsmotorer, den første i sin klasse som tilbyr alle fordelene med drive-by-wire-teknologi.

  Ved å bringe den velprøvde drive-by-wire-teknologien til sine 115 Hk og 140 Hk in-line firesylindrede modeller, sørger Suzuki for enkel rigging for et bredt spekter av båtbyggere, sammen med silkemyk giring, øyeblikkelig gassrespons, forbedret ytelse og overlegen drivstoffeffektivitet. Pålitelighet og presisjonskontroll av Suzukis drive-by-wire-teknologi har overbevist båtørere i mange år med Suzukis populære 150 Hk til 350 Hk.

  Forbedringer av Suzukis nye DF115BG / DF140BG går langt utover integrasjonen av drive-by-wire-teknologi. Et oppgradert kompresjonsforhold på 10,6: 1 hjelper disse nye utenbordsmotorene på 2,0 liter å oppnå bedre toppfart og akselerasjon ved å forbedre termisk effektivitet. Drivstoffeffektiviteten er også økt sammenlignet med Suzukis eksisterende DF115 / DF140A-modeller. Tester har vist så mye som 5% til 7% bedre drivstoffeffektivitet for DF140BG ved midt- til høye kjørehastigheter. Den nye DF115BG har vist opptil 5% – 6% bedre drivstoffeffektivitet ved cruisehastighet.

  Andre forbedringer inkluderer en 40 amp-vekselstrømsgenerator på begge modellene som gir forbedret ytelse og batteriladingsytelse ved lave tomgangshastigheter – ideell for dagens kraftsultne fiskebåter som bruker mye tid på trolling.

  Selv om mye har endret seg under motordekselet, er noen forbedringer til den nye DF115BG / DF140BG åpenbare for øyet. Selve motoren har et sporty, strømlinjeformet utvendig design som ser bra ut på alle slags båter. Med 20-tommers (L) og 25-tommers (X) aksellengde tilgjengelig, er de nye DF115BG / DF140BG påhengsmotorene et ideelt kraftvalg for et bredt utvalg av ferskvanns- og saltvannsbåter. Begge nye påhengsmotorer har ny grafikk og er tilgjengelige i Suzukis Pearl Nebular Black og nye-for-2021 Super Cool White fargevalg.

  Motorene inneholder også en ny luftinntaksstruktur med forbedret vannseparering og en lyddemperresonatorsystem for å dempe motorlyden og gi en hyggelig båtopplevelse ved alle motorhastigheter / turtall.

  For å gjøre rutinemessig vedlikehold enklere gjorde Suzuki det mulig å skifte ut oljefilteret ganske enkelt ved å fjerne det øvre motordekselet. En ny oljesølfanger som omgir oljefilterholderen gjør det mulig å skifte filter uten å søle. Motorene har drivstoffilter med elektronisk vann deteksjon for å beskytte mot forurenset drivstoff.

  DF115BG / DF140BG vil starte produksjonen i oktober 2020 som 2021 modell påhengsmotorer. I overskuelig fremtid vil Suzuki fortsette å tilby de eksisterende DF115A og DF140A firesylindrede 4-takts påhengsmotoren sammen med de nye modellene.