Dette er verdens første terrengkjørende ladebank!

Publisert 3/12/2024
  Firehjulingen Hisun Sector E1 Powerbank er verdens første terrengkjørende ladebank og er den mobile håndverkerens våte drøm.

  Behovet for mobil kraft øker blant mange brukergrupper; gartnere trenger effektiv strømtilgang til sine elektriske klippere, snekkeren må lade håndverktøyet og steinleggeren trenger strøm til vinkelsliperen.

  Den grønne omstillingen fører til økt behov for elektriske alternativer ute i feltet. Det gjelder blant annet på byggeplassene i byen, hvor stadig flere kommuner stiller som krav i anbudsprosessene at entreprenørene må bruke elektriske kjøretøy.

  Nyheten Hisun Sector E1 Powerbank tilbyr løsningen som dekker alle disse behovene. Den elektriske firehjulingen kan frakte både arbeidere og utstyr og den fungerer som ladebank for verktøy og batterier som trenger strøm.

  - Vi er stolte over å presentere en innovasjon som dette i Norge, sier Thommas Fylling. Han er produktansvarlig for terrengkjøretøy hos importør Erling Sande AS, en av landets ledende aktører på motoriserte fritidsprodukter.

  Ulike målgrupper som krever mobilitet

  Fylling sier at en terrengkjørende ladebank for ulike mobile arbeidere er noe som egentlig burde vært utviklet for lenge siden.

  - Modellen er brukt som base for denne powerbanken er en elektrisk firehjuling som var Norges mest solgte UTV i 2021 og 2022. Men det var først i fjor ideen med å bygg den om kom på bordet, slik at håndverkere, gårdbrukere, gartnere og andre relevante målgrupper kan bruke den for å løse oppgaver som krever mobilitet, sier han.

  - Tilbakemeldingene vi har fått fra de som har fått informasjon om den har vært unisone: Det er mange aktører som ser behovet for en robust ladebank med ekstra god fremkommelighet, sier Thommas Fylling.


  Stor kapasitet

  Med en kontinuerlig effektutgang på 1000 watt og en toppytelse på 2400 watt, sørger Hisun Sector E1 Powerbank for at håndverkeren eller skogsarbeideren aldri går tom for strøm i løpet av arbeidsdagen.

  Med toppytelse på 2400 watt har den også kapasitet til å drive en sirkelsag, som gjerne krever såpass mye strøm i igangsettingen.

  Fylling tror ansatte innen park og anlegg også er en målgruppe som vil verdsette en slik ladebank, som kan gjøre arbeidsflyten både enklere og mer effektiv.

  Miljøfaktoren og allsidigheten

  Og den kan bidra til økt trivselsfaktor i lunsjen:

  - Den kan for eksempel benyttes til matlaging i lunsjen dersom man har de nødvendige elektriske produktene til dette. Den er rett og slett svært allsidig og kan løse mange oppgaver det ikke var mulig å få til tidligere for de som arbeider ute i felt.

  - En terrengkjørende powerbank er en «gamechanger» for utendørs og krevende arbeid, som vi vet vil bli godt mottatt blant profesjonelle brukergrupper. Sammen med produsent Hisun ønsker vi som importør i Norge å være forkjempere for miljøvennlige alternativer også innen terrengkjøretøysegmentet, sier Fylling.

  Konseptet som er utarbeidet baserer seg på en praktisk løsning bak på lastekassen på UTVen. All elektronikk er plassert inne i selve lastekassen, som er solid, vanntett og låsbar. Inne i kassen er det montert to stikkontakter (IP44), og på utsiden er det en ekstra.

  Det er benyttet en stor og solid kasse, slik at det er mulig å plassere både verktøy og ladere i kassen
  Thommas Fylling

  App-styrt

  Ladebanken kan styres via en bryter i førerhuset. Bryteren kan styres via en applikasjon, hvor du blant annet kan styre hvor lenge powerbanken skal være i drift.

  - Dette er gjort for å sikre at brukerne ikke skal oppleve at batteriet på UTVen er tom når de skal kjøre videre eller tilbake.

  I tillegg er Hisun Sector E1 Powerbank-versjonen utstyrt med arbeidslamper foran og bak og varsellys.

  - Målgruppen for denne firehjulingen er profesjonelle brukere som har behov for både ekstra synlighet og god belysning i mørket.

  I bruk hos profesjonelle aktører

  Elektriske Hisun Sector E1 er allerede i bruk hos flere profesjonelle brukere rundt om i landet – deriblant entreprenører, dyreparker og gårdbrukere.

  - Tilbakemeldingene er at det går flere dager mellom behovet for ladning av firehjulingen. Disse kjøretøyene brukes ikke for å kjøre langt med, men som regel på mindre områder hvor strømbruken er relativt lav, sier Thommas Fylling.

  Dette er UTV:

  • UTV står for Utility Terrain Vehicles, altså nytteterrengkjøretøy.
  • En UTV har to eller flere seter, ratt og pedaler som på en bil, i tillegg til solide veltebøyler, som gjør den svært trygg som kjøretøy.
  • UTV brukes i stor grad som nyttekjøretøy i Norge, blant annet velger bønder denne foran traktor på grunn av det betydelig lavere marktrykket.
  • UTV registreres i klasse T (traktor), med ulike hastighetsbegrensninger og kan kjøres fra 16 år (klasse T) og den kan kjøres med klasse B (bil).
  Hisun Sector E1 Powerbank har to 230 V stikkontakter inne i en låsbar og vanntett kasse.

  Hisun Sector E1 Powerbank:

  • Bygget med den elektriske salgssuksessen Hisun Sector E1 som utgangspunkt.
  • Ladebanken yter kontinuerlig 1000 watt inntil 12 timer.
  • Den er bygget for å tåle en spenningskurve inntil 2400 watt.
  • Til sammen tre stikkontakter (IP44): 2 inne i en vanntett og låsbar kasse og 1 enkelt tilgjengelig utenpå.
  • Leveres med godkjente varsellamper, samt arbeidslys foran og bak.
  • USB-uttak via sigarettenneren inne i førerkabinen.
  • Lades via strømnettet når ladekabel til UTV er koblet til dette, og sparer dermed UTV-batteriet.

  Om Hisun:

  • Hisun med 25 års fartstid som produsent av terrenggående kjøretøy (ATV og UTV) er blant verdens største leverandører av elektrisk drevne UTV.
  • Hisun har bransjens bredeste sortiment, og Hisun Sector E1 har allerede fått et solid fotfeste hos flere av Norges største entreprenører som bruker E1 i sitt daglige virke.
  • Hisun leverer også elektriske HS15 som er en helt ny 4-seters UTV med inntil 100 kilometer rekkevidde.
  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!