Suzuki originaldeler sikrer kvalitet og topp ytelse

Publisert 4/20/2023
  Periodisk vedlikehold er avgjørende for å holde din elskede motorsykkel i topp stand for trygg og trivelig kjøring. Det samme gjelder for Suzuki båtmotoren. Kjøretøy/motorer som får vedlikehold gir lengre levetid og færre problemer. Suzuki originale deler garanterer optimal ytelse av motorsykkelen din og båtmotoren. Suzuki verksted har kunnskap og utfører vedlikehold med høy kvalitet.

  Samtlige Suzuki originaldeler har gjennomgått Suzukis strenge kvalitetskontroll. Selskapet har gjennom mange års praktisk erfaring ved testing i verksted/på racerbanen eller i sjøen i all salgs vær og fører-forhold utviklet kvalitets-produkter. Delene passer sammen og er kvalitetssikret og skreddersydd nettopp for din Suzuki. Suzukis originaldeler gir ditt Suzuki kjøretøy/båtmotor optimal ytelse, sikkerhet og lang levetid. Videre nevner vi slitedeler som er aktuelle å bytte etter kjøring over tid. Følg brukerhåndboka for anbefalte service og delebytter.

  Suzuki Hayabusa med eksempel på ulike originaldeler


  For Suzuki motorsykler kan det være aktuelt å bytte disse delene:


  Tennplugger


  Tennpluggforringelse fører til motorfeil, kortere kjørelengde og en økning i skadelige stoffer i eksosavgassen. Når LLC (Long Life-kjølevæske) forringes, synker anti-korrosjon og anti-frys-ytelsen - noe som kan forårsake tilstoppet kjølevæskepassasje, som igjen kan føre til overoppheting av motoren. Når motortemperaturen øker for mye kan alvorlig skade oppstå i motoren. Bilder viser * LLC (Grønn væske) og Super-LLC(Blå væske).

  Bremseklosser

  Slitte bremseklosser forårsaker dårlig bremseytelse og kan føre til skade på bremseskiven. Sørger du for å inspisere og vedlikeholde bremseklossene eller erstatt dem når det er anbefalt, reduserer du sjansen for en ulykke.

  Oljefilter

  Et skittent oljefilter fjerner ikke forurensninger i motoroljen. Skittent oljefilter kan skade motoren.

  Tannhjul front:

  Et slitt fremre tannhjul kan skade drivkjedet. Resultat kan bli inkonsekvente kjøreegenskaper og tap av kraftoverføring, noe som vil føre til økt drivstofforbruk.

  Drivkjede:

  Overstrukket kjede kan ikke gripe inn i kjedehjulene, noe som igjen kan føre til inkonsekvente kjøreegenskaper og kraftoverføringstap som vil resultere i økt drivstofforbruk.

  Tannhjul bak

  Et slitt bakdrev kan skade drivkjedet. Som et resultat kan dette føre til inkonsekvente kjøreegenskaper og tap av kraftoverføring, noe som vil føre til økt drivstofforbruk.

  Dekk

  Slitt dekkmønster leder dårligere bort vann på veibanen, noe som kan forårsake dekkslip.

  Batteri

  Et batteri som ikke fungerer, vil føre til motorstopp eller at motoren rett og slett ikke starter.

  Luftrenseelement

  Tett luftfilter kan forårsake utilstrekkelig luftinntak som vil føre til økt drivstofforbruk og kan forårsake motorfeil.

  Motorolje

  Forringet motorolje fører til økt drivstofforbruk, motorstøy og motorfeil. I verste fall kan motoren skjære seg. Bruk av motorsykkelen med for lite eller for mye olje kan skade motoren.

  Bremse-/Clutchvæske

  Velbrukt bremsevæske koker lett og lager luftbobler som kan føre til at bremsene ikke fungerer.

  Vedlikehold er viktig for å sikre et velfungerende kjøretøy/motor


  For båtmotor kan det være aktuelt å bytte disse delene:


  Tennplugger

  Tennpluggforringelse fører til motorfeil, økt forbruk, kortere kjørelengde og en økning i skadelige stoffer i eksosavgassen.


  Oljefilter

  Et skittent oljefilter fjerner ikke forurensninger i motoroljen. Skittent oljefilter kan skade motoren.

  Batteri

  Et batteri som ikke fungerer, vil føre til motorstopp eller at motoren rett og slett ikke starter.

  Motorolje

  Forringet motorolje fører til økt drivstofforbruk, motorstøy og motorfeil. I verste fall kan motoren skjære seg. Bruk av motoren med for lite eller for mye olje kan skade motoren.

  Anoder

  Forhindrer korrosjon både på utsiden og innsiden av motoren. Manglende og slitte anoder fører til korrosjon av de myke metallene i motoren.

  Impeller

  En slitt impeller fører til redusert kjøleeffekt. Motorene vil gå varmere spesielt under høy belastning når motoren trenger mest kjøling.

  Bensinfilter

  Renser bensinen for partikler og større vannperler. Motorer som går med etanolholdig bensin vil få utfall av tilsetningsstoffene i bensinen ved lagring. Når dette frem til pumper og dyser kan det føre til havari på enkelt-komponenter.

  Girolje

  Gammel girolje fører til økt slitasje i undervannshuset og økt drivstofforbruk.

  Oljeplugg pakning

  Å bruke opp igjen pakningen på olje tappepluggen og fylle pluggen fører til vann i giroljen som til slutt ender med havari på grunn av rust og dårlig smøring.

  Mye teknologi med mange velfungerende deler skaper god stemning!


  Vi oppfordrer deg til å bruke originale deler og tilbehør da dette er spesialtilpasset ditt Suzuki produkt. Du vet at Suzuki leverer kvalitet i alle ledd. Da blir du garantert fornøyd og Suzuki modellen fortsetter å gi deg gode opplevelser!

  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!