Hisun Sector E1: Miljøalternativet

Publisert 11/12/2020
  Hisun E1 må jo være midt i blinken for en miljøbevisst bonde, mener Even Grave (bildet) ved landets sydligste Hisun-butikk.

  Elektriske Hisun E1 er et kjøretøy for fremtiden. Med momentsterk elmotor og alle egenskaper du finner i øvrige firehjulinger, tilbyr den en totalpakke som skiller seg ut. Rekkevidden på opp til 70 kilometer gir den gode betingelser for alle typer virksomheter med behov for praktiske kjøretøy.

  – Vi tror E1 er et smart alternativ for mange aktører som har miljøkrav på sin virksomhet. Den har samme kvaliteter som en vanlig firehjuling, i tillegg til at den er nærmest lydløs og ikke slipper ut eksos. Det bør passe en del aktører bra, sier Even Grave ved A-K maskiner Vigeland. Hans butikk var den første i kjeden som ble forhandler for firehjulinger fra Erling Sande AS. Det startet som et pilotprosjekt, og nå er det 16 A-K maskiner-butikker rundt om i landet som tilbyr produktene.

  – Erfaringene våre med firehjulingene fra Arctic Cat, Hisun og Access er veldig gode. Salget vært bedre enn vi hadde forventet. Dessuten ser vi at det ikke bare er de amerikanske firehjulingene til Arctic Cat som holder høy kvalitet. Det gjelder også kjøretøyene fra Hisun og Access. Spesielt Hisuns side-by-side-modeller har vært populære. Og alle har jo markedsledende garanti, forteller han.


  Grave har selv fått prøvd den elektriske utgaven fra Hisun. Han var positivt overrasket. – Den har et veldig fint dreiemoment. Det gjør den egnet til både brøyting med skjær på vinteren og til å trekke tilhenger på sommeren. Den må jo være midt i blinken for en miljøbevisst bonde! Med denne kan han enkelt bruke den også innendørs i fjør og andre bygninger, uten at det blir eksoslukt.
  – Rekkevidden er beregnet til opp mot 70 kilometer. Så langt har jeg ikke fått prøvd den på en ladning, men kjøremønsteret på slike terrengkjøretøy tilsier jo ikke veldig lange etapper. Ofte er man ute på korte oppdrag. Da har man omtrent «full tank» hver gang man skal ut og kjøre dersom den står parkert med ladekabelen i, sier han.
  – Alt er tilrettelagt for eksempel for bonden om han skal ut en regnfull dag på et kjapt oppdrag. Det er enkelt å slenge motorsaga eller annet utstyr bak på kassa og kjøre ut. 4×4-systemet fungerer dessuten minst like godt på andre firehjulinger, slår han fast.

  Ekte AWD

  Hisun er konstruert uten stiv aksel. Alle fire hjulene har kontinuerlig kontakt med bakken, selv over steiner, stubber og vindfall. Du kan også raskt skifte mellom 2WD/4WD og 4WD med differensialsperre for ekstra trekkraft. Den henger altså ikke etter for andre firehjulinger.

  Smart tipp

  Hisun Sector E1 er utstyrt med en meget smart og praktisk kasse med tipp. Her får du plass til alt du ønsker med deg på koseturen eller arbeidsturen. Eller kassen kan brukes til å frakte byttet etter endt elgjakt. Smart, praktisk og enkelt for alle ulike oppgaver med firehjulingen.

  Hisun Sector E1

  • Miljøvennlig elektrisk motor
  • Inntill 70 km rekkevidde
  • Maks dreiemoment: 122 Nm/1000 rpm
  • Nitrogen-Assisted Independent Suspension betyr støtdempere i premiumklasse
  • Doble, uavhengige A-armer
  • Bremser på alle fire hjul gir god bremsekraft
  • Fabelaktige ytelser og stabilitet
  • 225 kilo lastekapasitet på kassen bak
  • 225 mm bakkeklaring
  • Utstyr: Tak og vindrute er standard
  • Godkjent for sjåfør og en passasjer
  • Kan kjøres på sertifikat klasse B
  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!