På tide å bytte båtmotor?

Publisert 9/28/2022
  Mange av fritidsbåtene som frekventerer norskekysten i dag er over tjue år gamle. Og mange av fritidsbåtene har de samme båtmotorene som båten ble motorisert med som ny.

  En del båteiere velger å ”flikke” på problemene etter hvert som de oppstår. Dette fører til mange små reparasjoner til tusenvis av kroner. Og når man først har begynt, ja så må man gjerne fortsette med det neste som går i stykker, og så er runddansen i gang. Det er viktig å få en motorkyndig eller et verksted til å vurdere om det lønner seg å fortsette runddansen, eller om båten fortjener en ny motor. En motorreparasjon kan bli svært omfattende. Og motorenes alder gjør at tilgang til deler begrenser seg, eller at delene er så dyre at reparasjon ikke lønner seg.
  Moderne påhengsmotorer bruker vesentlig mindre drivstoff enn før. Det gjør at timekostnaden kan bli lavere selv om drivstoffprisene er høye. I tillegg forurenser moderne motorer mye mindre, noe som gjør at det å bytte ut den gamle med en ny er godt for samvittigheten og miljøet. Vi anbefaler å bruke merkeverksteder. Merkeveksted som monterer båtmotoren gir garanti for at motoren er montert etter fabrikantens anvisninger.

  Utmerkelser Suzuki Marine har mottatt

  Nå, høsten 2022, kan det være lurt å vurdere å bytte til ny påhengsmotor. Prisene er på vei opp, men Suzuki holder sine priser ut året på lagerførte motorer. Suzuki påhengsmotorer er blant markedets mest moderne, stillegående, miljøvennlige og økonomiske. De er selvsagt alle moderne 4-takts motorer og mange av de har unike detaljer som Suzuki er alene om. For eksempel offset drivaksel, registerkjede i stedet for reim, og mange andre detaljer.
  De har også 5 års garanti og er anerkjent som noen av de mest driftssikre motorene det er mulig å få tak i. Det er nå det lønner seg å bytte motor, slik at man er klar til neste sesong med en ny, stillegående og miljøvennlig Suzuki motor.

  Den ultimate 4-takts utenbordsmotoren

  Suzuki motorene importeres av Erling Sande A/S i Drammen, som er et helt Norskeid selskap, og en av Norges eldste og største importører av påhengsmotorer. I Drammen finner man også et moderne lager og delelager som gjør at man kan stole på at det finnes motorer og reservedeler tilgjengelig med kort leveringstid. Erling Sande A/S er anerkjent for å ha veldig god servicegrad og leveringskapasitet. Og Suzuki Marine forhandlere finner du over hundre av fint fordelt over hele landet.