Argo 8×8 ble med på reinflytting

Publisert 11/12/2020
  Sen vår er en av de mest krevende tidene på året for reindriftsutøverne. Vi tok Argo Avenger 8x8 med på oppdrag da reingjeter Nils Arild Eira trengte bistand til frakt av en nesten halvt tonn tung «gompi».

  Reindrifta er kanskje blant de som stiller aller strengest krav til arbeidsredskapene med belter og hjul. Overgangen fra vinter til sommer byr på spesielt mange utfordringer, med en vanskelig kombinasjon av våt snø og hard snø, åpne bekker og store barflekker på vidda.
  Finnmarksvidda blir av mange betegnet som den eneste skikkelige villmarken i Norge, med mange hundre kilometer mellom husene. Hverdagen for reindriftsutøverne består i stor grad av å takle alt fra krevende forhold i vinterhalvåret, til ren nytelse på de fine dagene.

  I løpet av våre tre dager med reingjeter Nils Arild Eira fikk vi oppleve sterk vind med 15 sekundmeter i kastene, minusgrader, søkkvåt snø, åpne vassdrag og usikker is.
  Reindrift på denne tiden av året er ingen spøk og selv den minste feil kan få store konsekvenser. Det fikk Eira kjenne på kroppen da han i et lite uoppmerksomt øyeblikk var litt for pinglete på gassen på sin snøscooter da han natterstid skulle passere en åpen bekk. Resultatet ble fast snøscooter og noen timer søvn under åpen himmel.
  Men redningen var ikke så veldig langt unna, og med solid Warn vinsj fikk Argo Avenger 8×8 enkelt dratt snøscooteren ut fra bekken og snøen.
  Natt er ofte synonymt med frost og skaresnø på vidda på denne tiden av året, da sola tar godt tak på dagen. Dermed ble transport av en nesten halvt tonn «gompi» utført i nattetimene. Med nesten skyfri himmel og midnattssol ble det en enkel oppgave for den råsterke Argoen som igjen fikk vist en av sine styrker. Med skaresnø, belter og sterk V-twin og trekk-kapasitet på 816 kilo var det så vidt man merket vogna bak.
  Det var ikke mer enn noen få minusgrader på det meste da vi kjørte med Argo Avenger, men kapellet som dekket førerhuset ga utvilsomt meget god komfort.
  Klikk her for å se video av Argo på Finnmarksvidda!

  Fordeler med Argo Avenger 8×8:
  • Ekstrem trekk-kapasitet på over 800 kilo
  • Glimrende lastemuligheter i kassen bak, med 485/425 kilo kapasitet (land/vann)
  • Svært komfortabelt med kapell på kalde dager
  • Amfibie-egenskapene gjør at du aldri frykter vann og bløte myrer
  • Muligheter for å transportere seks personer
  • Kan kjøres hele året – med belter og hjul.
  • Kan registerers som traktor klasse T

  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!