Gold Star 650

Gold Star 650 2023

BSA’s mest suksessrike motorsykkel, Gold Star 650 er klassikerens ultimate drømmesykkel! Gold Star er et designikon fra 1950-tallet, redesignet for nåtiden med dagens mc-teknologi.

Varenr.: GOLD-STAR-650
Farge (BSA):
Veil. utsalgspris fra
129 900,-
Frakt og klargjøring tilkommer.

BSA Gold Star 650 er klassikerens ultimate drømmesykkel, med sine lekre linjer, de blankpolerte eikefelgene, det markante eksosanlegget, de tradisjonelle støtdemperne og selvsagt nydelige analoge instrumenter. Alt er på plass for klassiker-entusiasten! Her er det bare å kle på seg skinnjakka og gjøre seg klar for herlige sommerdager på asfalten. Med stor porsjon kjøreglede får du både i pose og sekk med Gold Star 650.

The Gold Star kommer fra fabrikken med retrodekkene Pirelli Phantoms, Brembo bremsekaliper og eksosanlegg i rustfritt stål. Ta også en titt på detaljene på den skreddersydde salen. Her er ingen detaljer overlatt til tilfeldighetene. Det gjelder også hjulskjermene i krom, som setter standarden på en slik type motorsykkel.

BSA Gold Star 650 kan kjøres med A2-førerkort, noe som gjør den tilgjengelig for enda flere norske motorsyklister. Den har lang sal og fotpinner for passasjer som standard. Den svært gode drivstofføkonomien gir fin rekkevidde med 12 liters bensintank. Apropos bensintank: Lekrere design skal du lete lenge etter! Her har BSA tatt med seg retro-aspektet og laget et smykke av en tank!

Kjøreegenskapene er hevet mange hakk på Gold Star 650. Den lange akselavstanden på 1425 mm gir svært god stabilitet. Motoren er atskillig mer underholdene og harmonisk enn du forventer av en enkeltsylinder. Dobbel balanseaksel, moderne elektronisk innsprøytning og fireventilers DOHC-motor sørger for moderne ytelser – pakket inn i klassisk retro.

BSA kaller instrumentene for «Twin Pod», som er en henvisning til de to analoge klokkene midt på styret. Også her skiller BSA seg ut fra mye annet. Nålene på speedometer og turtelleren starter på «klokken 14». En kul og annerledes effekt. I tillegg til de analoge målerne er det et LCD-display i midten, med god og nødvendig informasjon. På styret finner du også USB/USB-C-kontakter. Det gir muligheter for å koble på smarttelefonen eller en navigasjonsenhet.

Det siste kan være en god ide. Det er nemlig store muligheter for at turen kan bli både lang og uforutsigbar når du setter deg på Gold Start 650. Den har alt du ønsker for herlige dager både i byen og på landeveien.

Motoren er produsert i samarbeid med anerkjente Rotax og Ricardo engineering. Den måler 652 kubikkcentimeter og yter 45 hestekrefter. Den er tilkoplet en femtrinns girkasse. Toppfarten er oppgitt til 165 kilometer i timen.

Kanskje kommer du ikke raskest frem med BSA Gold Star 650. Men du har garantert den kuleste reisen! Regn med lange blikk fra alle som synes ekte motorsykkel er nettopp slik Gold Star fremstår.

Motor
Effekt
45 hk
Slagvolum
652 ccm
Tankvolum
12 liter
Dreiemoment
55 Nm
Boring/slag
100 x 83 mm
Sylindere
single
Mål og vekt
Setehøyde
780 mm
Vekt
212 kg
Bakkeklaring
150 mm
Akselavstand
1423 mm
Bredde
817 mm
Høyde
1093 mm
Lengde
2206 mm
Fjæring foran
Teleskop gaffel 41 mm
Fjæring bak
Doble dempere med 5-trinns justerbar preload
Forbrems
ABS skivebrems 320 mm, flytende kaliper
Bakbrems
ABS enkel skivebrems 255 mm
Kjøling
Vannkjøling
Tennpluggtype
twin_spark
Motorbeskrivelse
Væskekjølt, ensylindret, DOHC, 4 ventiler
Batterispenning
11 v
Egenskaper
Kapasitet oljetank
2.35 l
Annet
Årsmodell
2023
Førerkortklasser
A
Dimensjoner forhjul
100/90-18
Dimensjoner bakhjul
150/70-R17
Drivstofforbruk
4.0 liter per 100 km

  Egenskaper

  • Setet

   Kombinert med optimal plassering av styre og fothvilere byr setet på komfortabel sittestilling.

  • Drivstofftank

   Med det klassiske BSA-emblemet, en enestående finish kombinert med forskyvet drivstoffpåfyllingslokk.

  • Twin-pod instrumenter

   Individuelle analoge speedometer og turteller kombinert med digitalt LCD multifunksjon display.

  • Motor

   Pre-unit konstruksjon med autentisk design.

  Making of

  BSA er tilbake!

  Gold Star fans i flere generasjoner!

  For noen blir kjærligheten til motorsykkel smittet over fra generasjon til generasjon. Sjekk kjærligheten disse kjørerne har til sin BSA Gold Star. Det er ikke bare en livsstil - det er ekte Gold Star kjærlighet!

  Galleri

  Artikler

  • Hvilken motorsykkel passer for deg?

   Mange av oss har tenkt, drømt og vurdert – ut i fra både fornuftige faktorer eller ut i fra følelser og tanker om hva som er gøy eller kult. Fornuften fokuserer helst på bruksområder, spesifikasjoner eller muligheter i nærområdet eller kjøreturmuligheter. Mens sansene drømmer om motorlyd, estetikk eller nostalgi f eks over MC-merkets historie. Så lenge man er i denne drømmeboblen er mulighetene mange og begrensingene få.

  • Pressemelding 22.3.2023: Erling Sande starter opp som importør av BSA Motorsykler

   Endelig er ikoniske BSA tilbake i Norge! Det tradisjonsrike merket har produsert motorsykler siden 1910, og populære Gold Star rullet ut fra samlebåndene i England første gang allerede i 1938. Nå relanseres Gold Star 650 over hele verden - også i Norge!

  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!