Økt interesse for el-UTV i landbruket

Publisert 5/23/2021
  Interessen for bruk av elektriske terrengkjøretøy i landbruket er blitt stor i løpet av det siste året. UTV´en Hisun HS Sector E1 er en av modellene som stadig flere proffbrukere får øynene opp for. Økt miljøfokus og enklere daglig bruk er nøkkelordene.

  Salgssjef for Hisun ved Erling Sande, Thommas Fylling, forteller at det bare den siste tiden har kommet flere henvendelser fra landbruket omkring den elektriske UTV´en Hisun HS Sector E1. Mange har fått med seg at den er blitt tatt i bruk både i dyreparken i Flå og hos eplebonde Mikkel Aanderaa i Telemark.

  Elektrisk Hisun UTV i skogen

  Miljøaspektet er naturligvis en viktig faktor for mange. Men den praktiske bruken teller mye for bøndene, ifølge Thommas Fylling. – Vi ser spesielt at flere brukere innenfor landbruket er nysgjerrige på den elektriske firehjulingen. Støy er et tema som går igjen. Sammenliknet med andre alternativer er Sector E1 svært gunstig. Drivverk og understell er naturligvis ikke helt stille, men når man stopper opp, så er det jo ingen lyder fra den. Mane bruker firehjulingen med mye start og stopp. Og ofte kort tid mellom hver gang man starter å kjøre. Det kan for eksempel være om man arbeider langs et gjerde. Da kan det bli slitsomt med tradisjonell ATV eller UTV som både støyer og vibrerer atskillig mer.

  Fylling sier at kundene i landbruket også ser at UTV ´en er mer fleksibel i forhold til parkering. – Det er ikke så enkelt å bare parkere traktoren utenfor døra. Både størrelse og marktrykk gjør at man må tenke seg om hvor den skal parkeres. Men en UTV veier betydelig mindre og tar mindre plass. Den kan enkelt parkeres utenfor huset når man skal ta lunsj.

  Hisun-selgerne rundt om i landet rapporterer at det er et større miljøfokus hos flere kundegrupper. Det gjelder spesielt landbruket. – Ja, vi merker økt etterspørsel etter elektriske terrengkjøretøy. Mange aktører ser den miljømessige fordelene, I tillegg er det jo noen økonomiske og praktiske fordeler ved å slippe å fylle drivstoff på kjøretøyene. Hisun HS Sector E1 har god rekkevidde, og man trenger ikke lade den mer enn et par ganger i uken, selv om man bruker den daglig. En UTV kjøres jo sjeldent veldig langt uansett, sier Fylling.

  Hisun er en offensiv produsent med flere spennende produkter på gang. Blant annet er det nye elektriske maskiner på gang om ikke for lang tid!

  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!