Motorsykkelens Uke 2022

Publisert 2/1/2021
  Digitalt startskudd for motorsykkelsesongen "Motorsykkelens Uke 2022" arrangeres fra 14. til 20. februar. Motorsykkelbransjen i Norge gjør et samlet løft med en digital informasjonsuke med fokus på MC. Det er andre året Motorsykkelens uke gjennomføres med fokus på informasjonsdeling med formål å spre entusiasme for MC-saken i et Covid-19 vennlig format som når alle MC-entusiaster fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

  Uken starter mandag 14. februar med at vi markerer Norsk Motorcykkel Union (NMCU) som er 50 år i 2022. På samme måte markerer vi at NAF og NAF MC lanserer sin storsatsing på MC i forbindelse med oppstarten av Motorsykkelens Uke 2022. Videre blir avslutningen av uken markert med at NMCU avvikler sitt landsmøte i slutten av uken. Alle aktører med interesse for motorsykkel er invitert til å delta på arrangementet som har til formål å sikre informasjonsdeling på nett og i sosiale medier gjennom 7 dager i februar.

  Suzuki GSX-S1000GT 2022 i fart

  – Målet med årets digitale Motorsykkelens Uke er å markere at det nå bare er et par måneder til MC-sesongen er i gang for fullt. Fokus på føreropplæring og sikker og god MC-kjøring står i fokus i år, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. Foreningen organiserer alle de store merkene som selges i Norge.

  – Vi vil også ha mye fokus på den sterkt økende kvinneandelen av MC-førere vi ser i Norge. Som i fjor blir det en digital uke for å spre mye god informasjon om at våren nærmer seg – og dermed årets motorsykkelsesong. Dermed kan vi gjennomføre dette i en tid hvor Covid-19 situasjonen gjør det vanskelig å møtes fysisk, sier Per-Anton Vinje.

  – WIMA, damer på MC, gleder seg til årets arrangement. Vi skal markere det med å ha «Mekkekurs» for damer i samarbeid med forhandlere fra Agder i sør til Finnmark i nord. Enkelt vedlikehold samt fokus på føreropplæring, samt sosialt samvær er viktig når vi nå lager arrangement for WIMA rundt om i Norge i forbindelse med Motorsykkelens Uke, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA. WIMA er landets største forening for damer med interesse for MC-kjøring.

  – Vi gleder oss til Motorsykkelens digitale Uke 2022 og er alt i gang å planlegge et arrangement sammen med WIMA, Damer på MC, her hos Speed Motorcenter AS i Sandefjord, sier Terje Bredal. Han er eier av Sandefjord sitt store MC-senter ved E18 gjennom Vestfold. Han har også etablert selskapet MC Touring Norway som har fokus på å tilby MC turer i Spania i den norske vintersesongen. Terje Bredal er også styreleder i Norsk MC-Forhandlerforening, NMCF og håper forhandlere over hele landet benytter muligheten til å sette MC på kartet lokalt under Motorsykkelens Uke fra 14. februar til 20. februar.

  – Dette gir oss en fantastisk mulighet til å markere at nå er sesongen rett rundt døren, og kundene bør sikre seg sine MC-drømmer i sin lokale butikk, avslutter Bredal.

  Dette er hovedtemaene i årets digitale Motorsykkelens Uke, fra 14. februar til 20. februar:

  Mandag til søndag: Gjennomgående i hele uken – WIMA – Damer på MC. Det gjennomføres mekkekurs i regi av WIMA forskjellige steder i landet. Noen av samlingene vil også spre seg ut over våren.

  Mandag 14. februar – NMCU og NAF MC – Viktige organisasjoner for oss mc-interesserte. NMCU er 50 år i 2022. Påfølgende helg er det årsmøte i NMCU. NAF med stor satsing på MC.

  Tirsdag 15. februar – Fokus på kjøreglede og det å være turist i eget land i 2022 (+ å kjøre i utlandet bl.a. med transport/guidede turer). Fokus på kjøreopplæring/førerutvikling + trafikksikkerhet + kursvirksomheten som foregår. Sikker på MC kurs i regi av NAF.

  Onsdag 16. februar – Fokus på MC og næringsutvikling; forhandlere – viktig lokale virksomheter over hele landet, reiselivsperspektivet (førerutvikling. Mat en del av opplevelsen) m.m. Henning Dyrkolbotn/kunst.

  Torsdag 17. februar – Vekst i antall kvinner på motorsykkel – Damer på MC + ulike spennende vinklinger. WIMA – damer på mc, The Litas, Gravel girls! Dirtbike Girls.

  Fredag 18. februar – Rekruttering – Ungdom på MC. Legge inn også førerutvikling mot ungdom + øvelseskjøring.

  Lørdag 19. februar – Innovasjon. Moderne MC-er, digital utvikling, elektrifisering – MC inn i fremtiden.

  Gode tilbud i årets sesong. Årsmøte i NMCU. Klær og utstyr. Airbag/vest m.m. Hjelm og bekledning. Spesielt også for jenter. Viktig å tenke sikkerhet og godt utstyr. Ryggskinner som også passer for kvinner. Hva er god hjem?

  Søndag 20. februar – Enkel teknisk vedlikehold på MC. Mulig info og opplysningsfilm i regi av Bikelife.

  Kontakt din forhandler og sjekk hva som skjer enten fysisk eller digitalt.

  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!