Fredrikstad - Istanbul med en 9,9 hesters motor

Publisert 7/8/2022
  To gode venner dro i 2012 i en liten, åpen båt 3000 km langs den norske kystlinje. De startet opp i Svinesund og innen de var framme i Grense Jakobselv var 1720 nautiske mil tilbakelagt. Ti år har passert og nå vil Espen Mills og Andreas Kalvig Anderson atter ut på eventyr. Denne gangen drar de sørover. Med startssted i Fredrikstad og med ankomstmål Istanbul.

  Espen Mills er utdannet lærer, men jobber nå som fotograf i eget firma. Andreas Kalvig Anderson er utdannet fotograf og jobber hos Stavanger Fotos. Begge gutta har bl.a. gjort oppdrag for Hurtigruten Expedition i Arktis og Antarktis.

  Utdrag fra reiseopplevelsene

  Avreisen skjedde mandag 27. juni klokken 12 2022. Og de regner med å bruke ca en måned på reisen. 25. juli må de være tilbake i Norge da Espen fyller år og arrangerer 40 års fest. Reiseruten tar dem igjennom landene Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Tyskland (igjen), Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia, Bulgaria, Romania og Tyrkia.


  Vannveien har i århundrer vært ekstremt viktig for hele Europa, så det er ikke uten grunn at de kommer til å seile rett gjennom hele syv hovedsteder på deres vei: København, Berlin, Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Istanbul!
  Gutta kjører hver sin River 350 båt fra Rotostøp i Fredrikstad. Båtene motoriseres av hver sin 9,9-hester fra Suzuki, og avstanden de skal tilbakelegge er svimlende. Det vil bli spennende å høre reiseoppdateringer om erfaringene de gjør seg i så små båter, over så mange dager, time etter time, i all slags vær - mil etter mil.

  Både godvær og hygge, men også regn og vind på reisen

  Følg ferden til Coatbuster på Facebook:

  eller på Instagram

  Vi ønsker dem lykke til på ferden!

  Nyheter og kampanjer – rett i innboksen!