Søk
<< Tilbake

Hold Norge rent

Strandryddeuka er normalt Norges største kollektive dugnad. Titusenvis av frivillige rydder Norges strender, øyer, holmer, bekker, elver og innsjøer. Også havbunnen ryddes. Strandryddedagen 2020 er tiende gang aksjonen aktiveres.

For 2020 var aksjonen satt til uke 18. Da Covid-19 rammet landet ble dette utsatt. Covid-19 ble plutselig den største kollektive dugnad i vår historie. Strandryddeuka 2020 ble flyttet og varer i hele seksten dager fra 5. - til 20. september.
I høst skal vi ta igjen for den tapte ryddesesongen i våres og rydde det som har kommet på avveie i løpet av vinteren, våren og sommeren. Hver dag i løpet av perioden 5. – 20. september oppfordrer vi til rydding langs elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og i byrommet. Start planleggingen allerede nå!

Hold_Norge_rent_temaer_strandryddedag

Ryddedager for alle!

Strandryddeuka deles inn temadager. Du velger selv hvilken dag du ønsker å rydde, og vi håper temadagene kan være til inspirasjon. Årets temadager: Vi rydder på hjemmebane • Barnas dag • Vi rydder på land • Rydd med jobben • Dykke-aksjoner & vasseaksjoner • Vi rydder mikroplast og småsøppel.

Marine avdelingen i Erling Sande as, tar vår del av ansvaret og aksjonerer torsdag 17 september. Dette er dagen for å ”Rydde med jobben”. Dagen med tema "Rydd med jobben" hvor mange arbeidsplasser tar i et tak for naturen og viser at de støtter opp under den nasjonale dugnaden mot forsøpling. Erling Sande oppfordrer både våre forhandlere og øvrige arbeidsplasser til å delta med en ryddedugnad.
Suzuki produserer bl a miljøvennlige båtmotorer med lave utslipp. Suzuki vektlegger også et sunt miljø i havet og arbeider for å holde havet rent. Suzuki ønsker fokus på dette og har laget en egen ”Clean Ocean Project” logo. Vær med Erling Sande og Suzuki og rydd opp i sjøen og fjerne plast og søppel som forurenser miljøet i havet!


For mer info om ”Hold Norge rent” aksjonen/ryddeutstyr/Registeringsskjema for ryddeområde mm