Søk
<< Tilbake

Praktisk med Argo i Flåm

Da Atle Tærum og hans samarbeidspartnere skulle bygge Nordens lengste zipline i Flåm ble Argo 8x8 valgt som arbeidsmaskin under utbyggingen.

Den spektakulære kabelbanen – eller «zipline» som det heter på godt engelsk – er hele 1381 meter lang og 305 meter høy. Det er 100 meter høyere enn skiflygingsbakken i Vikersund!
Farten kommer opp i 100 kilometer i timen på det raskeste. Med andre ord en aktivitet det kan være smart å styre unna om du har høydeskrekk og ikke er glad i fart.
Atle Tærud er en av initiativtakerne til den spektakulære banen. Han forteller at de var ute etter den ultimate arbeidsmaskinen da de skulle bygge banen i det bratte og krevende terrenget på Vestlandet.
– Vi tok kontakt med Erling Sande som vi visste var dyktige på terrenggående kjøretøy. Sammen med importøren fant vi fort ut at Argo 8x8 var det kjøretøyet som egnet seg best til å løse våre utfordringer.
Byggingen av kabelbanen bød på mange utfordringer. Utbyggeren – som også er grunneier – ville gjøre alt så skånsomt som mulig med tanke på terrenget.
– Argo 8x8 har vært det ultimate arbeidsredskapet for vårt bruk. Den lager omtrent ikke sår i terrenget. Det var veldig viktig for oss da vi startet dette prosjektet. I tillegg har den vært svært praktisk da vi skulle frakte både utstyr og folk oppover. De ansatte hadde utvilsomt stor glede av Argos åttehjuling da banen ble
bygget. Kombinasjonen god lastekapasitet og solid maskin var viktig, sier han.
Etter byggeperioden ble Argoen også brukt til å frakte opp folk som ville prøve ziplinen. Argo Avenger har kapasitet til å transportere hele seks personer. Disse multi-passasjer XTV-ene gir deg god plass til en hel gjeng og deres utstyr, pluss plass til utbyttet fra dagens fangst. Den trekker lett 815 kg i ekstremt terreng og er optimal til å frakte materialer eller annet utstyr! Perfekt bredde og lengde, samt lavt tyngdepunkt, gjør denne maskinen til det tryggeste alternativet for terrengående kjøretøy.

Argo Avenger 8x8:
• Ekstrem trekk-kapasitet på over 800 kilo
• Glimrende lastemuligheter i kassen bak, med 485/425 kilo kapasitet (land/vann)
• Svært komfortabelt med kapell på kalde dager
• Amfibie-egenskapene gjør at du aldri frykter vann og bløte myrer
• Muligheter for å transportere seks personer
• Kan kjøres hele året – med belter og hjul.
• Kan registerers som traktor klasse T

Mer info om Argo modellene