Søk
<< Tilbake

PANTERA 3000 HAR ALT JEG ØNSKER

Mona Lisa Neser ville ha en optimal snøscooter for løypekjøring. Pantera 3000 har alt jeg ønsker for en perfekt tur i løypene her i Åsnes, sier hun.

Den snøscooter-glade hedmarkingen Mona Lisa Neser er en av mange som bruker de nye løypene i regionen. Åsnes var den første kommunen som fikk løyper etter den nye ordningen.
Til sesongen 2018/2019 var hun på jakt etter den perfekte turmaskinen. Valget falt på Pantera 3000. Etter sesongens første turer i juleferien er hun veldig førnøyd med valget. - Pantera 3000 har alt jeg ønsker. God kjørekomfort, stabilitet og høy driftssikkerhet var viktige elementer da jeg skulle ha ny scooter, sier hun. Og de første turene er allerede tilbakelagt. På tross av litt lite snø er det fine forhold i løypene.
– Det var skikkelig moro med de første milene med Pantera 3000. Den hadde fint bunndrag i motoren, lite støy og vibrasjoner og var virkelig komfortabel til turkjøring, sier hun.
Mona Lisa Neser synes som mange sambygdinger det er skikkelig moro at regionen har fått løyper for fritidskjøring med snøscooter. Stadig flere løyper kommer – nå sist ny løype fra Gravberget og inn til Knappen. Dermed blir flere løyper på svensk side knyttet mot det norske løypenettet – og mulighetene blir større for alle som er glad i å kjøre snøscooter.
– Nå kan vi kjøre fra Flisa til Russland med snøscooter, ler Mona Lisa. Hun har foreløpig ingen planer om en såpass strabasiøs utflukt – selv om hun har fått drømmescooteren som sluker milene problemfritt.
– Det blir heller flere korte enn noen lange turer. Nå planlegger vi en ren jentetur. Vi er en venninnegjeng som gjorde dette første gang i 2016, rett etter at den nye løypen var åpnet. Dette gjorde vi som en hyllest til ildsjelene som har stått på i mange år for å få til løyper. Klubben har gjort en kjempejobb! Og de gjør det nå også med vedlikehold og prepping av løypene.
– Vi ville vise at også vi damer kan dra på tur – uten bistand fra gutta.Gutta har kjørt scooter i mange år, på svensk side. Men nå er det stadig flere damer som skaffer seg egen scooter. Hun forteller at det er fornuftig kjøring, turfokus og naturopplevelser i fokus på løypene i Hedmark.
– Noen tror nok et det en del tullkjøring, men det er faktisk langt unna sannheten. De aller fleste er som meg; vi oppsøker de gode naturopplevelsene. Ikke alle liker å gå på ski, og da er snøscooter helt ypperlig.
– Løypene betyr mye for mange av innbyggerne. Vi tar familien ut på tur, er sosiale, griller pølser og får frisk luft. Fellesnevneren er naturligvis gleden med å kjøre snøscooter, men det er like viktig med grilling og det sosiale, sier Mona Lisa.
Hva var viktig for deg da du skulle ha ny scooter?
– Kjørekomfort står aller høyest på listen. I tillegg ville jeg ha en stabil scooter. Den jeg hadde tidligere var litt smal og høy – nå ville jeg ha en mer stabil på løypa. Den måtte også være driftssikker. Jeg vil jo som alle andre at den skal starte og gå når jeg skal på tur! Dessuten ønsket jeg bra med lastemuligheter, slik at det var enkelt å ha med seg pølser og ekstra klær. Varme i sete og hendler var og et krav. Forhandler Håkon Camping fikk montert varme i setet, forteller hun.
- I tillegg har Pantera 3000 høy og bred vindskjerm som gjør kjøringen på de kalde dagene komfortabelt. Vi kjører selv om det er skikkelig kaldt og da er de små detaljene helt avgjørende for
opplevelsen. Mona Lisa peker også på 12 voltsutak som en fin detalj. - Mobilen er ikke bare til sosiale medier – det er jo en ekstra sikkerhet å ha strøm på mobilen når man er ute dersom det skulle skje noe. Da er det avgjørende med 12 volt. Den kan jo også benyttes til hjelm med strøm som hindrer dugg og is på visiret, sier hun.
De første turene nå i jula var helt nydelig! Nå gleder jeg meg til et nytt år med den perfekte turscooteren. Vi skal kanskje på langtur til Sälen, avslutter Mona Lisa.

Se modellen her