Søk
<< Tilbake

Nye RIOT X 8000 imponerer på alle områder

Arctic Cat-selger og tidligere crosskjører Vegard Blien mener han blir 10 år yngre når han setter seg på nye Arctic Cat Riot X8000!

Nye Arctic Cat Riot X 8000 ble tatt imot med stormende jubel da den ankom Norge på tampen av forrige sesong. En av de som fikk prøve den nye crossovermodellen er Vegard Blien. De tidligere crosskjøreren var både imponert og overrasket.
Nye Riot X 8000 har alle kvaliteter som kjennetegner en god crossover. Den har ny og oppdatert motor på 800 kubikk, med et fantastisk dreiemoment. Den har klasseledende støtdempere, med Fox QS3 som er enkle å justere. Og den har 146-lengde på beltet som gir gode egenskaper i alle forhold. "Den er en artig scooter å kjøre. Selv om den har 146-lengde på beltet og god fremkommelighet, så oppleves den ikke som spesielt lang når man kjører aktivt på løypa med den. Den er en leken scooter med mye kjøreglede. Man smiler mye når man kjører med den", slår finnmarkingen fast.
- 146-lengde er noe som fungere veldig bra i snøen. Den gir gode egenskaper i løs snø, samtidig som den ikke er for lang til å kjøre med på løypa.
Blien har opplevd stor interesse for 2020-modellene fra Arctic Cat. Norseman var svært populær allerede i fjor, og ble tatt godt imot av blant annet reindriften som stiller ekstremt høye krav til arbeidsredskapene sine. Nå tror han også Riot vil bli en suksess for Arctic Cat i nord.
- Riot er den perfekte finnmarkssnøscooteren. Det er en skikkelig god allrounder som passer til alt vi bruker scooteren til her oppe, sier han.
Han fremhever alle delene som gjør Riot X 8000 til kanskje markedets beste allrounder i sitt segment.
- Den har et understell som tåler mye og som svelger unna humpene ekstremt bra. Fox QS3-demperne gir muligheter til enkel justering – noe jeg vet mange setter pris på. Det er enkelt å justere fra soft til hard når man ønsker det.
Blien liker at Arctic Cat har prioritert den mellombrede forstillingen på nye Riot X 8000. Den passer perfekt hvis man kjører en del utenfor løype.
- Men Riot kommer i ulike versjoner, med ulike bredder på forstillingene. De som kjører mest på løype kan velge standard Riot som har litt bredere forstilling for mer stabil løypekjøring.
Han noterer også en oppdatert utgave av den sterke 800-motoren til Arctic Cat. Blien mener den virker sterkere og at den har mindre støy.
- Jeg liker virkelig nye Riot. På tross av lengden oppleves den som svært leken og morsom under offensiv løpekjøring. Dette er scooteren jeg skal kjøre i vinter, slår han fast. Vegard Blien mener nye Riot X 8000 er den beste crossoverscooteren fra Arctic Cat så langt.

Klikk her for å lese mer om Riot!