Søk
<< Tilbake

Arctic Cat for 17. gang for Gøran

Gøran Michelsen har hatt 17 ulike Arctic Cat-modeller i løpet av de siste 12 årene. Nå er det Alpha One som gjelder for den snøscooter-glade trønderen.

Maskinkjøreren fra Namsskogan er godt over gjennomsnittet interessert i friluftsliv, firehjulinger og snøscooterkjøring. Det kan forhandler Lornts Åstrand ved Åstrand Scooter og ATV AS skriver under på.
Ikke mindre enn 17 Arctic Cat firehjulinger og snøscootere har han solgt til Gøran de siste 12 årene!
Sist ute var en 2019-modell Arctic Cat King Cat 9000 snøscooter. Eller, hvordan var nå dette igjen? Ting skjer nemlig åpenbart fort når Gøran bestemmer seg. Nylig tikket det inn melding og bilde av snøscooter-entusiasten med flunkende ny Alpha One!
– Jeg har aldri hatt noen feil på mine Arctic Cat ATV og snøscootere. Og jeg har vært strålende fornøyd med disse. Da ser jeg ingen grunn til å bytte merke, sier den motorglade trønderen. Han har hytte ved Namsvatnet – en perle cirka 500 meter over havet. Paradiset brukes både sommer og vinter. Da er det ikke rart at han må ha kjøretøy som frakter ham dit både sommer og vinter.
I tillegg har de lokale klubbene i regionen gjort en strålende innsats i jobben med å få etablert nye scooterløyper. – I dag har vi nærmere 20 mil med lovlige løyper. Det er disse vi bruker nå. Løypenettet er koplet sammen med Nordland. Og snart blir det mulig å kjøre til Grong kommune. Da har vi et fantastisk nett av løyper å velge mellom, forteller Gøran.
I Norge var det stedvis mye ulovlig kjøring med snøscooter før de nye løypene kom. Namsskogan er
et godt eksempel på hvordan løyper reduserer og nærmest eliminerer ulovlig kjøring. Her holder ung og gammel seg til de lovlige løypene og det er selvjustisen som regjerer.
I vinter er det Arctic Cat Alpha One som står i fokus for Gøran. Han har gått «motsatt» vei etter at det ble løyper, og valgte en skikkelig løssnømaskin i stedet for en ren løypescooter.
– Den er fin også på løypa. Og så er den bra til hyttekjøringen med den sterke motoren, sier han. Nå er det altså Alpha One som gjelder. Han er overrasket over hvor bra den er å kjøre med på løype. Det hadde han ikke ventet.
– Alpha One er noe helt annet enn man er vant med. Den har noen utrolige egenskaper – spesielt i løssnøen. Jeg har kjørt litt på løype med den også. Her fungerer den overraskende bra! Med isrivere er det ingen problemer med kjølingen, sier han.
– Jeg vet ikke om jeg har vært heldig, men det har aldri vært noe feil på de 17 maskinene fra Arctic Cat jeg har kjørt de siste 12 årene. Jeg tror jo ikke det er tilfeldig. Mitt inntrykk av kvaliteten er i alle fall super.