Søk
<< Tilbake

Avtalen som passet Henning Solberg som hånd i hanske!

En av Norges mest profilert motorsportutøvere – rallykjører HenningSolberg – synes det var helt greit at landbruksmaskinkjeden A-K maskiner fikk firehjulingene til Arctic Cat i butikken! Rallyprofilen var kjapt ute med å sikre seg en av de råeste selv!

Den motorfrelste østfoldingen har landbruksmaskinkjeden A-K maskiner AS som en av sine sentrale samarbeidspartnere. Solberg bidrar til å synliggjøre og profilere kjeden som har 40 salgs- og servicepunkter rundt om i Norge. Nå er 16 av disse blitt forhandlere for produkter fra Erling Sande AS.
Det passer Henning Solberg som hånd i hanske! Han har nemlig lenge «siklet» på de solide og lekne firehjulingene til Arctic Cat.
– Det gikk ikke veldig lang tid fra avtalen mellom A-K maskiner og Erling Sande ble signert før jeg hadde en Arctic Cat TRV1000 hjemme på gården, ler rallyføreren som senest i høst vant en sensasjonell seier i den såkalte R5-klassen som er de nest raskeste bilene i WRC. Totalt kjørte han inn til en imponerende sjetteplass totalt.
Solberg har med andre ord ikke mistet tempoet i en alder som nærmer seg 50 faretruende raskt!
Erling Sande AS og A-K maskiner AS inngår en distribusjonsavtale hvor 16 avdelinger i landbruksmaskinkjeden blir forhandlere for ATV- og UTV-merkene Arctic Cat, Hisun og Access. Erling Sande AS er en totalleverandør av firehjulinger, med merker innen alle tre segmentene som markedet er delt inn i; premium, semi-premium og innstegsklassen.
– A-K maskiner AS er en perfekt samarbeidspartner for våre merkevarer innen terrengkjøretøy. Vi er svært tilfreds med å etablere 16 nye forhandlere i regioner kundene har savnet distribusjon av merkene Arctic Cat, Hisun og Access, sier produktsjef Erling Sande AS, Thommas Fylling.
A-K maskiner har også stor tro på at disse merkevarene vil passe godt inn i det nye butikkonseptet som blir rullet ut i 2018, og at dette vil gjøre A-Ks butikker mer attraktive for en god maskindialog med kundene.
– A-K maskiner har kjørt en pilot på dette konseptet. Piloten ble kjørt ved A-K Vigeland med stort hell, og dette beviste at A-Ks kundegruppe ønsker seg en godt skolert faghandel med tilhørende verksted når de skal handle ATV/ UTV, sier Gøran Otto. Han er kategorisjef ved A-K maskiner AS.
Henning Solberg forteller at han har kjørt sin TRV1000 med belter i vinter. Det har ifølge ham selv gitt vintermånedene på gården i Spydeberg en ny dimensjon. – Det er rett og slett jævli moro å leke med tusenkubikkeren og belter i snøen. TRV1000 er en kanongod firehjuling. Den er den klart mest lettkjørt jeg har prøvd, og det på tross av at den er relativt stor, sier Solberg som nå er inne i sitt andre år i sitt arbeid med A-K maskiner.
– Arctic Cat, Hisun og Access er produkter med solid kvalitet, noe som bidrar til at vi kan kjøre markedsledende garanti på tre år både for privat- og næringskunder. Avtalen med A-K maskiner gir oss bedre forutsetninger til å øke markedsandelene, slik vi ønsker, sier Thommas Fylling. Han legger heller ikke skjul på at det er stas når så kjente motorprofiler som Henning Solberg vet å verdsette produktene. Fra før av kjører Mads Østberg Arctic Cat Wild Cat.