Søk

Argo

Argo leveres i Norge med 6 eller åtte hjul for økt fremkommelighet. Argo produserer terrengkjøretøy i tre kategorier Rekreasjon, Rekreasjon/Arbeid og Proffmarkedet.

Med drift på seks eller åtte hjul leverer Argo ytelser langt utover det man vanligvis forventer av terrenggående kjøretøy. Fremkommeligheten blir betegnet som ekstrem av både proffbrukere og privatbrukere over hele verden. Og minst like viktig: Argo-kjøretøyene er med sine mange hjul og smarte beltemuligheter i mange tilfeller betydelig mer skånsom mot miljøet enn andre alternativer. Nå får de ekstreme terrengmaskinene ny importør når Erling Sande AS tar over distribusjonen i Norge. Argo XTV (Extreme Terrain Vehicles) benyttes av profesjonelle og private aktører med spesielle transportbehov i terrenget. Fosen Nett i Sør-Trøndelag er en av aktørene som har benyttet Argo de siste årene i forbindelse med utføring av krevende oppdrag i terrenget.
Minst mulig spor - Vi ønsker å etterlate minst mulig spor i terrenget etter oss når vi utfører vedlikehold på linjene. I svært krevende terreng er åttehjulingen til Argo det beste valget. Med belter påmontert er fremkommeligheten ekstrem god. Under bløte og vanskelige forhold flyter den oppå terrenget og etterlater mindre spor enn andre alternativer. Vi arbeider i en del utfordrende terreng og stiller til tider ekstreme krav til våre kjøretøy, sier logistikkansvarlig i Fosen Nett, Stig Erklev.
Stort bruksområde Argo er et kanadisk selskap som har produsert terrenggående kjøretøy i mer enn 50 år. I Norge benyttes Argo av blant andre Røde Kors, Bane NOR og sivilforsvaret. Øvrige brukere er brann- og redning, linje- og kraftselskaper, jakt og fiske, tunneldrift, bygg og anlegg, ski- og alpinanlegg, hyttetransport og turistforeninger.
Amfibiske egenskaper Fordelene med Argo sammenliknet med andre terrengkjøretøy er mange. I tillegg til helt ekstreme terrengegenskaper har den amfibiske egenskaper og kan dermed flyte over elver og vann med fremdrift. Kapasiteten er stor både for transport av mennesker og utstyr. Det er ikke uten grunn at den er et svært attraktivt hjelpemiddel i forbindelse med redningsoppdrag over hele verden, når både personell, utstyr og skadede skal transporteres. Med henholdsvis seks og åtte hjul øker også komforten for både fører og passasjerer. Den brede akselavstanden og de mange hjulene gir dessuten ekstremt god bakkekontakt og øker dermed sikkerheten.
Større bredde i utvalget

Sjekk disse klippene som viser noe av kapasiteten til Argo:

https://www.youtube.com/watch?v=Yl3_yWRqU98

https://www.youtube.com/watch?v=xqQJBWooocg&t=148s

https://www.youtube.com/watch?v=zwUPOwsLEp4

Her er to norske artikler som viser aktuelle og vellykkede bruksområder:

https://www.tb.no/vib/brannvesen/notteroy/med-denne-spesielle-doningen-ble-en-syklist-reddet-ut-av-skogen/s/5-76-382465

http://www.dn.no/d2/2014/11/20/2113/Mitt-kjrety/utforlype