Søk
<< Tilbake

På jakt etter flytsonen!

Hverdager har de fleste av oss mange av. Tiden strekker ikke alltid til og den dårlige samvittigheten møter flere oss med jevne mellomrom. Daglige aktiviteter og gjøremål sørger for at dagene bare forsvinner – uten at de har satt så mange spor etter seg. Men – mange av oss har noe å glede seg til!

Dårlig vær er det heller ingen tvil om at vi har nok av her i Norge, og landet er vel slik sett ikke akkurat optimalt egnet for opplevelser på 2 hjul. På tross av det kjenner vi sitringen i kroppen når våren nærmer seg etter en lang vinter. Joda, vi har sikkert hatt flotte opplevelser gjennom både en høst, en julefeiring, et nytt år som har møtt oss, og kanskje flotte skiopplevelser både bortover og nedover i tillegg.

Likevel – det er noe spesielt når vi begynner å kjenne på at det igjen skal bli bar asfalt. Grønne blader og grønt grass. Og en liten pit-stop på en av våre faste rasteplasser. Vårt valgte fremkomstmiddel på 2 hjul, enten det er hastighet, komfort eller stil som er viktigste egenskap, er vasket, polert, klargjort. Vi gleder oss og teller ned!
Det er igjen tid for noen alt for korte, intense måneder i verdens vakreste land. Vi skal jakte på flytsonen! Den perfekte svingen. Da landskap, maskin og menneske smelter sammen og gir den enestående, fantastiske følelsen. Vi kommer vel ikke så mye nærmere den ultimate frihetsfølelsen.

Og – på tross av mye dårlig vær og alt for kort sesong for 2 hjul finnes det vel knapt noe sted i verden som kan by på så mange flotte veiopplevelser som Norge. Soloppganger og solnedganger som glitrer i havet, eller kjørende langs et stille innlandsvann på buktende og kuperte veier. Så – hvor finnes de beste? 

Og svaret på det er selvsagt helt umulig å finne. Men – vi kan prøve oss på noen tips, og et av stedene man kan begynne å lete er selvsagt Nasjonale turistveger.

Nasjonale turistveger

Statens vegvesen er ansvarlig for utvikling av utvalgte veier i Norge, og dermed skape en attraksjon ut av disse. Foreløig er 18 veier under utvikling eller ferdig utviklet, hovedsaklig på Vestlandet og i Nord-Norge. Unik arkitektur og byggverk på rasteplasser er med på å skape en flott opplevelse for alle som er glad i å være på reise, og selv om de beste opplevelsene selvsagt skapes med din egen 2-hjuling er det fint å kunne ta en pause i flotte omgivelser. 

Her finnes mer informasjon om turistvegene.
http://www.nasjonaleturistveger.no/no/turistvegene

Atlanterhavsvegen

Er det en av veiene blant de Nasjonale turistvegene som fortjener litt ekstra oppmerksomhet er det kanskje Atlanterhavsvegen. Av mange er den betegnet som en av verdens vakreste vegstrekninger, og kan i de rette værforholdene også by på dramatiske opplevelser på veien. 
Her leser du mer om Atlanterhavsvegen
https://no.wikipedia.org/wiki/Atlanterhavsveien
http://www.nasjonaleturistveger.no/no/turistvegene/atlanterhavsvegen

Langs sørlandskysten

På tur langs sørlandskysten, med utsikt til uttallige øyer, holmer og skjær. Lukten av sjø, salt og sommer. Kanskje en stopp på en god fiskerestaurant? Da er livet godt å leve! Ta deg god tid, finn de skjulte perlene og de ekstra fine svingete veiene. Kanskje de lokale har noen tips å dele?
Les mer om Sørlandskysten her https://www.ut.no/omrade/4.1302/

Fra by til by i Vestfold

I Vestfold ligger byene som perler på en snor. Mange opplevelser venter deg her, men det første du må gjøre er å velge en annen vei enn E18. Små, svingete veier venter på deg i indre Vestfold. Kjør langs Eikeren og stopp i koselige Eidsfoss, ta turen videre sørover – på idylliske veier langs kysten. Opplev sommeridyll i Stavern og få opp pulsen i Larvik, Sandefjord og Tønsberg. Horten byr også på fine opplevelser og ikke glem å svinge innom Holmestrand.
Les mer om Vestfold her:
https://no.wikipedia.org/wiki/Vestfold

Andre forslag? Tips oss gjerne om dine beste veier for opplevelser på 2 hjul! 
mail@erling-sande.no

Har du enda ikke investert i din egen 2-hjuling? Da er det på tide! Vi hos Erling Sande og vårt store forhandlernett hjelper deg gjerne videre på veien. Les også mer om våre merker her: