Riktig valg – større glede!

Publisert 11/11/2020
  Hvilken motorsykkel er riktig for akkurat deg? Det er ikke få av oss som har tenkt, drømt og vurdert – ut i fra fornuftige faktorer som spesifikasjoner, bruksområde og muligheter i nærområdet, til mer følelsesmessige faktorer som motorlyd, utseende og merkets historie.

  Uansett – er man i en situasjon der man enten skal oppgradere sin eksisterende 2-hjuling eller investere for første gang – GRATULERER! Fantastiske opplevelser venter rundt hver eneste sving. En deilig overflod av sanselige inntrykk venter der både hørsel, syn og følelser blir påvirket.

  Men som nybegynner, hva er valgmulighetene dine i forhold til innkjøp av din nye bestevenn, 2-hjulingen, og hva kjennetegner de forskjellige kategoriene?

  Her er noen fakta:

  Scooter

  Skiller seg ganske kraftig ut fra de andre kategoriene siden det er den eneste typen man sitter med skjermbrett under og foran førerens ben. Mest kjent som et lettvint og enkelt fremkostmiddel i byer, men finnes i atskillig større utgaver godt egnet for landeveisskjøring.

  Cruiser

  Her snakker vi laidback. Null stress og stil så det holder. Gjerne et høyt styre, bakoverlent sittestilling og fremstrakte bein er stort sett regelen her. Modifiseres ofte av eiere som er med på å skape mange unike 2-hjulinger.

  Se gode utgangspunkt fra Suzuki her.

  Touring

  Motorsykler som har mange egenskaper. Ingen utpregede ekstrem-egenskaper, men fine allround 2-hjulinger med masser av kjøreglede. Kanskje vindskjerm og vesker for behagelige langturer og relativt rett sittestilling avslappet førerkontroll.

  Sport

  Litt raskere. Litt mer aggressive. Litt mer lyd. Eller skift ut litt med mye. Det er ditt valg. Eier du en sportsykkel tar du gjerne en tur på banen i helgene, et så fantastisk kjøretøy må jo testes. Høy effekt, stor fart og fremoverlent sittestilling er kjennetegn her. Racinggener godt synlig.

  Du kan ikke gå feil med en av Suzukis modeller.

  Motard

  Norge er et land med variasjoner, det er det ingen tvil om. Et kjøretøy som kombinerer det beste fra flere verdener må derfor sies å være et godt valg. Her har vi crosseren kombinert med fete gatedekk. Rett og slett moro.

  Cross/Offroad

  Sier seg vel selv. Her vil du prøve deg vekk fra bare perfekte veidekker. Grus, søle og jord – ja takk! Knastedekk og høy dempervandring er viktige ingredienser. Samt høytrykksspyler og vaskebøtte etter dagens tur. Velg en crosser og verden ligger åpen!

  Standard/naken

  Her finnes det et uttall varianter. Relativt oppreist sittestilling og lite vindbeskyttelse er som regel hovedingrediensene. Passer bra både i byen og på fine, svingete landeveier. Ikke sjelden ekstra tøff lyd gjennom oppgraderinger. Men det er bare et forslag.

  Hos oss finner du fantastiske valg fra både Suzuki.