Og den nye Blast-serien ble vært godt mottatt da vi tok de med til reindriftsfamiliene i Drevsjø. – Så artig det var! Jeg hadde jo kontroll på denne, utbrøt en av jentene i familien som kjørte Blast M4000. Reindriftsfamiliene Mortensson og Danielsen holder til på en plass som heter Gutu i Engerdal kommune. Thommas Fylling er produktsjef for Arctic Cat i Erling Sande AS. Han forteller at det ikke var tilfeldig at reindriftsfamilien var de første ut.

– Vi tror nye Blast M 4000 og Blast LT 4000 begge er modeller som passer godt for reindrifta. Lett, enkel å manøvrere, god fremkommelighet, silkemyk variator, lavt drivstofforbruk og generelt en smidig arbeidsmaskin er kvaliteter som krysser både Blast og reindriftsnæringens krav.
Jan Axel Danielsen er født inn i reindrifta og har som de fleste i næringen kjørt snøscooter omtrent siden han kunne sitte på scooteren. Han synes hadde hørt mye om den nye ensylindrede maskinen til Arctic Cat.

– Det er kjempeartig å være først i Norge til å få kjøre Blast. Og forventningene er store. Jeg har hørt at den skal være lett og enkel å håndtere, sa Jan Axel Danielsen.
– Jeg og hele familien driver med reindrift. Snøscooteren er et viktig verktøy. Når jeg kjøper snøscooter, så er det viktig at den har god fremkommelighet, at den er lett å bruke og at den er «bensinsnål», forteller han.

Vi må bygge den litt om før vi kan ta den i bruk. Vi liker å ha stor og bred vindskjerm og brede plastskibelegg. Og variatoren er kjempeviktig. Den må være kalibrert så den er god å ta i vei med, så det ikke blir noe rykk. Det er viktig at den er lett og at man kan manøvrere den i skogen.
– Den blir bare triveligere og triveligere denne scooteren, utbrøt Jon Anders Mortensson etter å ha tatt en kjøretur med både LT 4000 og M 4000 i dypsnøen i Drevsjø, helt inne ved grensen til Sverige.
– Det der var en bra arbeidsmaskin. Jeg er ganske så sikker på at dette er en maskin vi kommer til å tenke på fremover. Den er et godt alternativ som en arbeidsmaskin i reindriften.
– Den er lett, smidig, variatoren er fin sånn som den er bygd opp, så er jeg veldig fornøyd. På tidlig snø og sen vår kan man legge i vei og du blir aldri redd for å sette deg fast, samme hvordan terrenget er.
– Den er smidig og fin. Jeg var imponert over den, sa han.
– De var overraskende gode å kjøre. Lett og god fremkommelighet. Varatoren var bra. Utrolig hvordan den tar seg frem, supplerte Jan Axel Danielsen.
– Hvordan opplevde du forskjellen mellom M 4000 og LT 4000?
– Det var positivt! M4000 har jo større kam på beltet. Og så synes jeg den var «kvassere» i gasspådraget. LT´en er god å kjøre. Den har flipp, som er kjekt å ha. Den var myk å kjøre. Positivt alt!
Hvem tror du de passer til?
– Ungdommen, også til oss, til å kjøre i skogen. Man behøver ikke noe sterkere maskin.

Se vårt utvalg av snøscootere her!