Arctic Cat har de siste to årene staset tungt på den innovative løsningen med monorail i understellet. Til årets sesong valgte den amerikanske produsenten Alpha One-understell på samtlige løssnø- og bakkesnøscootere. Konstruksjonen har vist seg å være overlegent i krevende terreng.

Til 2021-sesongen kommer Mountain Cat 8000 som to ulike versjoner: Nemlig en med Alpha One monorail og en med tradisjonelt understell.
– Det nordiske markedet skiller seg litt ut fra et nordamerikanske. I Norge, Sverige og Finland ønsker flere brukere noe mer crossover-kvaliteter. Vi kjører litt mer på løype her i nord, sier produktsjef hos den norske Arctic Cat-importøren, Thommas Fylling. Han synes det er moro at den amerikanske produsenten lytter til ønskene fra det nordiske markedet, og lager modeller spesielt designet for Norge, Sverige og Finland.

Ascender-plattformen var ny til 2019-sesongen og ble en umiddelbar suksess for alle «fjellgeiter» som trives best der det vanskeligst å komme til. Mountain Cat Extreme har en modifisert og ytterligere forbedret versjon av denne. I tillegg har den fått ekstra lang kjøler for kjøring på løype under hardere forhold.

Kamhøyden på beltene er 66 millimeter. Den har elstart og håndtaksvarmere. I tillegg har den premiumdemperne Fox FLOAT QSL og AMS 36 Front Suspension. Mountain Cat Extreme er prefekt til allroundkjøring – samtidig som den har ekstreme løssnøegenskaper i krevende terreng.

Mountaincat Extreme
Arctic Cats råsterke 8000-motor med mye dreiemoment
Tradisjonelt understell med dobbel rail
FOX FLOAT QSL støtdempere i understellet
AMS 36 Front Suspension
Lang kjøler i tunellen, for kjøring også på løype
153-tommers PowerClaw-belte med 66 millimeter høye kammer
El-start
Håndtaksvarmere
Frontbøyle/støtfanger
Bagasjeveske på tunell/under setet
LED-lykt gir god sikt

Se MountainCat AlphaOne ES 154 SK

Se MountainCat AlphaOne ES 154

Se MountainCat AlphaOne ES 153